STOTINE RADNIKA GUGLA NEĆE OBAVEZNU VAKCINACIJU: Hoćemo politiku INKLUZIVNU za sve; tehnološki gigant čvrsto iza svoje odluke
Foto: Profimedia

pandemija

STOTINE RADNIKA GUGLA NEĆE OBAVEZNU VAKCINACIJU: Hoćemo politiku INKLUZIVNU za sve; tehnološki gigant čvrsto iza svoje odluke

Planeta -

Najmanje 600 radnika kompanije Gugl potpisalo je manifest u kojem od firme zahtevaju da povuče odluku o obaveznoj vakcinaciji zaposlenih protiv kovida 19 pre povratka u kancelarije.

Tehnološki gigant zatražio je od svih svojih radnika u SAD, kojih ima više od 150.000, da do početka decembra podnesu izveštaj o svom imunološkom statusu. Kompanija je naglasila da svi zaposleni koji su u bliskom kontaktu sa američkom vladom moraju da se vakcinišu, čak i ako ne dolaze u kancelariju.

Manje od 0,5 posto zaposlenih u Guglu potpisalo je manifest u kojem traže od direktora da odustanu od politike obavezne vakcinacije i implementiranju novu koja će biti "inkluzivna za sve Guglere", preneo je CNBC.

U tekstu se pozivaju zaposleni da se "iz principa" usprotive obaveznoj vakcinaciji kao pitanju principa i navodi da oni koji su odlučili da se ne vakcinišu ne treba da budu naterani da promene odkuku.

Gugl je odredio 12. novembar kao krajnji rok za zaposlene da zatraže izuzeće od vakcinacije. Od 10. januara, zaposleni će morati da rade u kancelariji tri dana nedeljno. Ovu odluku kompanija je donela nakon što je predsednik SAD Džo Bajden saoppštio da kompanije koje imaju najmanje 100 zaposlenih moraju da zatraže od osoblja da se vakciniše ili da se redovno podvrgava testovima od 4. januara.

Gugl je, međutim, ostao pri svojoj odluci.

"Kao što smo rekli svim zaposlenim, naši uslovi o vakcinisanju jedan su od najvažnijih načina na koje možemo održati bezbednost naše radne snage i rad naših servisa. Snažno stojimo iza naše politike o vakcinaciji", poručeno je iz Gugla.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja