NEMA MIRA NA GRANICI POLJSKE I BELORUSIJE: Migranti pokušali da probiju ogradu, povređen poljski vojnik! (VIDEO)
Foto: Twitter video prtscr / Ministerstwo Obrony Narodowej

novi incidenti

NEMA MIRA NA GRANICI POLJSKE I BELORUSIJE: Migranti pokušali da probiju ogradu, povređen poljski vojnik! (VIDEO)

Planeta -

Migranti su sinoć pokušali da probiju poljsko-belorusku granicu u najmanje dva navrata, objavila je poljska granična straža, a napetosti su još uvek prisutne usred diplomatskog pritiska poljskog premijera, koji obilazi zemlje EU.

Iako se smanjio broj migranata na granici, Varšava je objavila da ponovljeni incidenti ukazuju na moguću promenu taktike Minska, ali ne i na odustajanje od korišćenja migranata koji beže s Bliskog istoka i drugih područja kao oružja u sporu s Evropskom unijom.

Poljska granična straža objavila je na Tviteru da se grupa od stotinu migranata pokušala da probije juče oko 18 sati, a na video snimku priloženom uz tvit vide se uništen deo ograde na granici i naoružani vojnici s druge strane, javlja Hina.

Jedan vojnik je povređen

Granična straža objavila je da je druga grupa od 40 migranata dva puta pokušala da probije granicu blizu sela Mielnik. Bacali su kamenje, grane i šok-granate na poljske snage. Povređen je vojnik blizu Mielnika, rekla je portparolka Granične straže Ana Mišalska za državnu novinsku agenciju PAP.

"Jednom vojniku je povređena glava. Pružena mu je lekarska pomoć", rekla je Mišalska.

Poljski premijer Mateuš Moravijecki u međuvremenu je posetio Budimpeštu i Zagreb, potom Pariz, a kasnije danas Ljubljanu. On nastoji, kako se navodi, da osnaži evropsko jedinstvo u oštrom stavu prema Belorusiji i Rusiji.

Kurir.rs / Radio Sarajevo, Foto: Twitter/ Ministerstwo Obrony Narodowej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track