PUTIN SA MIŠELOM: Sankcije MINSKU su kontraproduktivne! Za krizu sa migrantima potrebna saradnja kao što je dogovoreno sa Merkel!
Foto: EPA / CHRISTIAN HARTMANN / POOL, EPA / MIKHAIL METZEL

što pre rešiti

PUTIN SA MIŠELOM: Sankcije MINSKU su kontraproduktivne! Za krizu sa migrantima potrebna saradnja kao što je dogovoreno sa Merkel!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je danas da su namere evropskih država da uvedu nove sankcije Belorusiji kontraproduktivne.

On je to rekao u telefonskom razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, preneo je TASS.

Sagovornici su se složili da što pre treba rešiti migrantsku krizu na granici Belorusije i EU na osnovu međunarodnog humanitarnog prava i istakli važnost saradnje Brisela i Minska, saopšteno je iz Kremlja.

Putin i Mišel su potvrdili da je svrsishodno da se uspostavi sistematska saradnja između Brisela i Minska, kako je i dogovoreno u telefonskom razgovoru predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka i nemačke kancelarke Angele Merkel, navedeno je u saopštenju.

"U tom kontekstu, Putin je istakao da su namere evropskih država da uvedu nove sankcije Belorusiji kontraproduktivne", saopštila je pres-služba ruskog predsednika.

Upotreba vodenih topova, suzavca, šok granata od strane poljskih snaga takođe je bila u fokusu razgovora.

Putin je izrazio nadu da će Šarl Mišel "raditi sa Varšavom na izbegavanju nasilja nad migrantima i uzdržati se od akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije".

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track