BRITANIJA U ŠOKU Gitarista popularnog lokalnog rok benda optužen za ubistvo 18-godišnje devojke: Oteo je na autobuskoj stanici?
Foto: EPA / Neil Hall

nije je poznavao?

BRITANIJA U ŠOKU Gitarista popularnog lokalnog rok benda optužen za ubistvo 18-godišnje devojke: Oteo je na autobuskoj stanici?

Planeta -


Kodi Džejms Okland (24) koji je optužen za ubistvo 18-godišnje Bobi-En Meklaud, gitarista je nezavisnog rok benda Rakuda iz Plimuta.

Policija ga sumnjiči da je oteo Meklaudovu na autobuskoj stanici 20. novembra i potom ubio u periodu od 20. do 23. novembra.

Okland, koji živi sa majkom, danas se pojavio pred sudijom. U roku od tri minuta potvrdio je svoje ime, datum rođenja i adresu i onda napustio sud prekriven čebetom, prenosi Dejli mejl.

Okland je rođen u Nemačkog gde je, kako se navodi, njegov otac služio u britanskoj vojsci. Bend Rakuda, nazvan po popularnom baru u Plimutu, čine nekolicina bliskih prijatelja koji su šokirani optužbom na račun svog kolege.

"Teško mi je da poverujem da je umešan u ovako nešto. On je važan deo našeg benda i sve mi je to šokantno", rekao je pevac Džoš Grinles.

Posle podizanja optužnice, bend je saopštio da se razilaze.

"Preostali članovi Rakude; Džoš, Ros, Džoš i Majke, izuzetno su šokirani i u potpunoj neverici zbog ovog tragičnog događaja. Naše misli i molitve su sa porodicom i prijateljima Bobi-En Meklaud, koji su sigurno skrhani zbog gubitka. U znak poštovanja, odlučili smo da nećemo nastaviti kao bend i da ćemo se odmah razići. U ovom trenutku nećemo davati nikakve dalje komentare", naveli su na Fejsbuku.

Policija navodi da Okland nije poznavao žrtvu koja je poslednji put viđena na autobuskoj stanici oko 18 časova.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja