BAKSUZNO BEKSTVO UBICE SA TAJVANA: Uspeo da odleti sa ostrva, ali ga je po sletanju u Kinu sačekao korona protokol! VIDEO
Foto: Screnshhot YT

drama

BAKSUZNO BEKSTVO UBICE SA TAJVANA: Uspeo da odleti sa ostrva, ali ga je po sletanju u Kinu sačekao korona protokol! VIDEO

Planeta -

Osumnjičeni za ubistvo koji je pobegao u Kinu sa Tajvana sada je zarobljen u hotelskom karantinu zbog protokola COVID-19, i tako je postao lako dostupan vlalstima.

Osumnjičeni, po prezimenu Huang, navodno je rano u ponedeljak rano ubio 45-godišnjeg muškarca u gradu Nju Tajpej, navodi tajvanska Centralna novinska agencija (CNA), prema Fokusu Tajvanu.

Huang, koji ima 30 godina, navodno je pobegao sa lica mesta u srebrnom automobilu, koji je bio napušten na parkingu tržnog centra, navodi CNA.

Nakon što se dva puta presvukao i uzeo različite načine prevoza da stigne do međunarodnog aerodroma Taođuan kako bi prikrio tragove, ukrcao se na avion za kontinentalnu Kinu, navodi se u izveštaju.

Ali njegovo bekstvo je sprečeno.

Prema Čajna Hajlajtsu, svako ko uđe u Kinu mora da se podvrgne obaveznom 14-dnevnom karantinu u hotelu koji je dodelila vlada. Putnici se odvoze direktno sa njihovih letova do smeštaja.

Smatra se da je Huang sada u karantinu u hotelu u priobalnom gradu Sjamenu, preneo je CNA.

Priča o neuspešnom pokušaju osumnjičenog za ubistvo da izbegne pravdu postala je viralna u Kini sa dva povezana heštega na Veibou, kineskoj verziji Tvitera, privlačeći 300 miliona pregleda,

„(On) može da izbegne hapšenje tajvanske policije, ali ne može da izbegne mere prevencije i kontrole epidemije na kopnu“, navodi se u vrhunskom komentaru na Veibu, preneo je CNN.

Tajvanski biro za krivične istrage rekao je CNN-u u četvrtak da su tajvanski agenti za sprovođenje zakona tražili pomoć od svojih kineskih kolega da vrate Huanga na ostrvo.

Kinesko ministarstvo javne bezbednosti primilo je zahtev za ekstradiciju od tajvanskog Biroa za krivične istrage, iako je nejasno da li je još bilo napretka, prenosi CNN.

U utorak je policija Sinđijana saopštila, prema Fokus Tajvan-u, da je pištolj sa metkom u komori pronađen iz jarka ispred međunarodnog aerodroma Taođuan, koji će verovatno koristiti Huang u pucnjavi.

Kako je saopštila policija Sinđijana, motiv zločina je i dalje nepoznat i još uvek se istražuje.

Kurir.rs/Insider

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track