Pretukli ga zbog Hitne, pa ga u njoj prevezli u bolnicu

Verovali ili ne

Pretukli ga zbog Hitne, pa ga u njoj prevezli u bolnicu

Planeta -
Jedan od kradljivaca ambulatnog vozila je pretučen, a kasnije istim vozilom koje je ukrao i ostavio napuštenim prevez do bolnice i uhapšen

GRAC – Dvojica nepoznatih mladića u centru Graca pre nedelju dana ukrala su kola Hitne pomoći dok je lekarska ekipa pružala prvu pomoć.

Da baksuz bude veći jedan od kradljivaca ambulatnog vozila je pretučen, a kasnije prevezen istim vozilom koje je ukrao i ostavio napuštenim.

Neobična krađa počela je svakodnevnom pričom kada je lekarska ekipa pozvana zbog epileptičnog napada.Dok su pacijenta pokušali da unesu u ambulantno vozilo medicinska ekipa doživela je šok, jer je ambulantno vozilo krenulo iznenada jer je vozač pomagao uneti bolesnika.

Policijskom istragom utvrđeno je da su dvojica muškaraca uskočili u vozilo i pobegli sa njim. Operativna centrala je preko GPS pratila kretanje vozila i preko radio stanice pozivala kradljivce da vrate vozilo.

Lopovi su posle izvesnog vremena ostavili vozilo i peške otišli kući, a da baksuz bude veći jednog od razbojnika otac je pretukao posle kraće svađe, da je ovaj zatražio lekarsku pomoć.

Maler je kradljivca nastavio da prati jer po njega su došlo isto ambulantno vozilo, koje je ukrao nekoliko časova ranije i prebacilo ga u bolnicu.

Osumnjičeni je na osnovu izjava očevidaca identifikovan, a u policiji je priznao krađu i dao ime drugog saučesnika.

Inače u Austriji je ovo prvi zabeleženi slučaj krađe vozila Hitne pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track