KOPANJE TUNELA ZA BEG IZ ZATVORA VIŠE NIJE U MODI: Banda u Meksiku upala automobilima i izvela zatvorenike napolje! (VIDEO)
Foto: Youtube prtsc/ TelediarioMx

filmski napad

KOPANJE TUNELA ZA BEG IZ ZATVORA VIŠE NIJE U MODI: Banda u Meksiku upala automobilima i izvela zatvorenike napolje! (VIDEO)

Planeta -

U jednom od najdramatičnijih napada do sada u Meksiku, grupa bandita je sa nekoliko vozila upala u zatvor u centralnom Meksiku i pobegla sa devet zatvorenika, saopštile su lokalne vlasti.

Zvaničnici države Idalgo, severno od Meksiko Sitija, naveli su da su u napadu koje se dogodio pre zore povređena i dvojica policajaca.

Državna policija je saopštila da su vojnici, policija i pripadnici Nacionalne garde krenuli u potragu za odbeglim zatvorenicima. Policija nije u potpunosti identifikovala naoružanu bandu koja je učestvovala u bekstvu iz zatvora.

Državni sekretar unutrašnjih poslova Simon Vargas rekao je da je „naoružana grupa upala u zatvor sa nekoliko vozila, a da su u blizini zatvora dva vozila zapaljena u okviru operacije kriminalne grupe, kao odvraćanje pažnje“.

Lokalni mediji javili su da su zapaljeni automobili pronađeni u gradu Tuli nakon napada auto-bombe.

Opotreba automobila bombi od strane bandi u Meksiku bila je izuzetno retka, a u jednom takvom napadu u gradu Siudad Huarez na severnoj granici 2010. ubijeno je tri osobe.

Ali bande u Meksiku često pale vozila kako bi odvratile pažnju policije, a zapaljena vozila mogu izgledati kao da eksplodiraju kada plamen dosegne njihove rezervoare sa benzinom.

Tula je i sedište velike rafinerije nafte, a oblast je "bogata" bandama lopova koji buše ilegalne slavine u cevovodima u vlasništvu vlade da bi izvukli benzin i dizel.

Kurir.rs / Border Report / AP, Foto: Youtube prtsc/ TelediarioMx

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja