EKSCENTRIK Ilon Mask je najbogatiji čovek na planeti, ali nema sopstvenu kuću!
Foto: Profimedia

NEOČEKIVAN POTEZ

EKSCENTRIK Ilon Mask je najbogatiji čovek na planeti, ali nema sopstvenu kuću!

Planeta -

Američki milijarder, koji je težak čak 297 milijardi dolara, prodao je i poslednju, sedmu nekretninu koja je bila u njegovom vlasništvu

Luksuzna vila u evropskom stilu Za nju je Mask dobio 30 miliona dolara
Luksuzna vila u evropskom stilu Za nju je Mask dobio 30 miliona dolarafoto: Printscreen/Zillow.

Američki milijarder Ilon Mask (50) ispunio je obećanje koje je dao prošle godine i više ne poseduje nijednu nekretninu! Iako je vrednost njegove imovine procenjena na čak 297 milijardi dolara, on nema sopstvenu kuću.

Selidba u Teksas

Gazda kompanija "Tesla" i "Spejs X" prodao je krajem prošle nedelje poslednju, sedmu nekretninu koju je posedovao. Mask sada živi u montažnoj kući koju iznajmljuje za 50.000 dolara i koja se nalazi u selu Boka Čika u Teksasu, nedaleko od njegove kompanije "Spejs X", čije je sedište preselio prošle godine u ovu državu kako bi manje plaćao porez. - Moja kuća se sada nalazi u Boka Čiki i iznajmljujem je od svoje firme. Zar to nije sjajno - upitao je Mask u poruci na Tviteru.

U ovakvoj kući sada stanuje Ilon Mask
U ovakvoj kući sada stanuje Ilon Maskfoto: Boxabl Casita

Preselio se u "kontejner" - Sad živi u 34 kvadrata

Mask sada živi u montažnoj kući od 34 kvadrata koja liči na kontejner. Iznajmljuje je od svoje kompanije za 50.000 dolara. Iako je mala, uređena je sa stilom. Ima odvojeno kupatilo, dok su spavaća soba, trpezarija, kuhinja i dnevna soba povezani. Više podseća na studio. Napravljena je od betona i čelika.

Za luksuznu vilu u Silicijumskoj dolini dobio je 30 miliona dolara, što je 7,5 miliona manje nego što je tražio kada je objavio oglas da je prodaje u junu ove godine. U pitanju je kuća iz 1912. od skoro 1.500 kvadratnih metara, sa sedam spavaćih soba, sedam kupatila, muzičkom sobom, velikom salom za ples, sobom za koktele i velikom bibliotekom. Sala za ručavanje i muzička soba mogu da se spoje pomoću hidrauličnog lifta po potrebi. Mask je ranije rekao da ovu vilu u Silicijumskoj dolini želi da proda velikoj porodici jer se radi o posebnoj nekretnini. U poruci na Tviteru prošle godine ekscentrični milijarder je rekao kako namerava da proda sve svoje nekretnine: - Prodajem sve svoje nekretnine. Neću imati svoju kuću - naveo je Mask. Objašnjavajući svoju neočekivanu odluku, rekao je da želi da smanji kritike na njegov račun:

Čudno objašnjenje

- Mislim da posedovanje velikog broja nekretnina vuče čoveka dole. To je razlog za napade. Većina ljudi kaže: "Hej, bogatašu, vidi šta sve poseduješ." Kada ne budem imao nekretnine, šta će da mi kažu - rekao je Mask u podkastu Džoa Rogana prošlog maja. U to vreme je Mask posedovao sedam nekretnina. Šest kuća se nalazilo u Los Anđelesu u krugu od nekoliko kilometara. Počeo je da ih rasprodaje i za njih je dobio 144 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja