STUDENT ANARHISTA PAO ZBOG TERORIZMA Pretio pobunom, dizanjem u vazduh, a kad su se pojavili specijalci FSB zaledio se VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

AKCIJA U JAROSLAVSKOJ OBLASTI

STUDENT ANARHISTA PAO ZBOG TERORIZMA Pretio pobunom, dizanjem u vazduh, a kad su se pojavili specijalci FSB zaledio se VIDEO

Planeta -

Pripadnici specijalne jedinice FSB uhapsili su studenta, anarhista koji je došao u Jaroslavsku oblast zbog nezakonitih aktivnosti i umešanosti u ilegalnu trgovinu oržjem, eksplozivom i eksplozivnim napravama, saopštila je pres služba ove ruske bezbednosne službe, koja je objavila i snimak hapšenja studenta anarhiste.

Kako je saopštio FSB, radi se o mladiću koji je rođen 2005. godine i koji je student otkriveno je da je bio član zatvorene grupe na društvenoj mreži "Telegram" koja je okupljala radikalno nastrojene građane.

Takođe, navodi se i da je preko interneta pozivao na nasilne akcije protiv predstavnika vlasti i reda, planirao je akcije velikog obima u cilju destabilizacije društveno-političke situacije u regionu.

Da bi postigao ove ciljeve, napravio je eksploziv od lako dostupnih komponenti, navodi FSB.

Prilikom pretresa oduzeti su improvizovani eksploziv, komponente za njegovu sintezu, nelegalno uskladištene rezane puške i municija, kao i komunikaciona oprema.

"Protiv pritvorenog lica pokrenuti su krivični postupci iz čl. 222.1 (nezakonito držanje vatrenog oružja i municije) i deo 1 čl. 223.1 (nezakonita proizvodnja eksploziva ili eksplozivnih naprava) Krivičnog zakonika Rusije", saopštio je FSB.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track