BAJDENA SE ODRIČU I NJEGOVI: Anketa pokopala predsednika SAD! Samo 37 odsto demokrata želi da se on kandiduje 2024!
Foto: EPA / Ken Cedeno

tuga

BAJDENA SE ODRIČU I NJEGOVI: Anketa pokopala predsednika SAD! Samo 37 odsto demokrata želi da se on kandiduje 2024!

Planeta -

Nešto više od jedne trećine demokrata želi da vidi predsednika Džoa Bajdena kao kandidata za predsedničku kartu demokrata za 2024, pokazala je anketa I&I/TIPP objavljena u ponedeljak.

Anketa je pitala ispitanike: „Koga želite da vidite da se kandiduje za predsednika na listi demokrata 2024. godine?“

Sveukupno, 22 procenta je reklo Bajdena, zatim 12 procenata koji su rekli potpredsednica Kamala Haris, četiri procenta koji su rekli da je ministar saobraćaja Pete Batidžidž i tri procenta koji su rekli da je predstavnik Aleksandrija Okasio-Kortez (D-NI), senator Elizabet Voren (D -MA), rep. Džo Kenedi (D-MA) i kandidat za gubernatora Džordžije Stejsi Abrams. Preostali potencijalni kandidati su dobili dva odsto podrške ili manje. Ukupno 31 odsto kaže da nisu sigurni.

Čak i među demokratama, konkretno, Bajden ne vidi ogromnu podršku, jer samo 37 odsto kaže da želi da se ponovo kandiduje na listi demokrata u sledećem ciklusu predsedničkih izbora. Još 16 odsto demokrata je izabralo Harisa,ovu a ukupno 13 odsto nije sigurno.

37 odsto nezavisnih građana kaže da „nisu sigurni“ koga žele da vide na listi demokrata, ali samo osam odsto kaže da bi to trebalo da bude Bajden.

Kao što je TIPP Insajtsizvestio:

Ali samo 8% nezavisnih i drugih glasača koji nisu veći deo stranke takođe želi da se Bajden vrati kao demokratski zastavnik. A 10% želi Harisa, a ne Bajdena. Za Bajdena, to sugeriše skoro nepostojeću podršku među nezavisnim glasačima, kolebljivim glasačima koji čine trećinu ili više od svih onih koji izađu na birališta na svakim izborima.

Čak i demokrate izgledaju manje nego oduševljeni time što je Bajden na prvom mestu. Samo 37% ga želi tamo. A samo 16% odobrava Harisa kao predsedničkog kandidata, što je alarmantno s obzirom na to da je potpredsednica Haris sledeći na redu da bude predsednik ako Bajden ne završi svoj mandat.

S obzirom da niko drugi ne dobija čak ni veću jednocifrenu podršku, predsednički izbori 2024. izgledaju kao ludi za demokrate – barem u ovoj ranoj tački igre. Mnogo će zavisiti, naravno, od uočenog uspeha Bajdenove politike u naredne dve godine.

Anketa, napravljena od 1. do 4. decembra 2021., među 1.013 registrovanih birača, ima marginu greške od +/- 3,2 procenta. To dolazi pošto Bajdenovo odobrenje ostaje pod vodom širom sveta. Prosek RealClearPolitics-a od utorka pokazao je Bajdenu sa -8,6 neto odobravanja, sa 51,2 neodobravanjem i 42,6 odobravanjem.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track