NASTAVLJA SE SUĐENJE GISLEJN MAKSVEL Svedoci izneli nove tvrdnje: Masirale smo ga 45 minuta. Kad smo završile, okrenuo se...
Foto: SDNY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

suđenje epstajnovoj ''madam''

NASTAVLJA SE SUĐENJE GISLEJN MAKSVEL Svedoci izneli nove tvrdnje: Masirale smo ga 45 minuta. Kad smo završile, okrenuo se...

Planeta -

Bivši dečko treće devojke koja je optužila Gislejn Maksvel za umešanost u organizaciju seksualne trgovine u Njujorku potvrdio je detalje njenog iskaza tokom svog svedočenja u sredu.

Kerolajn je svedočila u utorak i utvrdila kako je Maksvel zakazivala erotske masaže sa Džefrijem Epstajnom kada je Kerolajn imala 14 godina, te da ju je Maksvelova neprikladno dodirivala. Ona je rekla da se Maksvelovoj poverila da je bila seksualno zlostavljana kao dete, prenosi Gardijan.

Kerolajn je takođe rekla da je o ovom zlostavljanju razgovarala sa Epstajnom tokom spomenutih masaža. Cerolajn je svedočila da je Epstajnovo zlostavljanje na kraju uključivalo seks i grupne susrete.

0647032753, Džefri Epstajn, Gislejn Maksvel
foto: SDNY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tužioci terete Maksvelovu da je od 1994. do 2004. godine podvodila tinejdžerke za Epstajna, koji ih je seksualno zlostavljao. Optužena je da je ponekad bila prisutna, a ponekad i učestvovala u tom zlostavljanju.

Maksvel, britanska bogatašica i ćerka preminulog izdavača Roberta Maksvela, uhapšena je 2020. godine u Nju Hepširu zbog svoje navodne umešanosti u podvođenje maloletnih tinejdžerki za Epstajna, od kojih su neke imale samo 14 godina. Maksvelova, kojoj se sada sudi po šest tačaka, izjasnila se da nije kriva ni po jednoj tački.

Kerolajn je rekla da je završila u Epstajnovom društvu kada ju je Šon, njen tadašnji dečko, upoznao sa Virdžinom Žufre, početkom 2000-ih.

Žufre, koja je i sama optužila Epstajna i Maksvel, pitala je Kerolajnda li želi da zaradi nešto novca masirajući starijeg čoveka koga je poznavala.

Ona je odvela Kerolajn u Epsteinov dvorac u Palm Biču. Kada su ušli u kuhinju videli su Maksvelovu, koja je navodno rekla devojci da pokaže Kerolajn šta treba da radi. Žufre je odvela Kerolajn na sprat u kupatilo, postavila sto za masažu i skinula se. Žufre je pitala Kerolajn da li želi da se skine, ali je ona rekla da želi da ostane u donjem vešu.

Masirale su Epstajna 45 minuta. Kad su završile, Epstajn se okrenuo.

Žufre je imala seksualni odnos s njim dok je Kerolajn sedela na sofi. Stotine dolara su im bile ostavljene na pultu.

Tokom svog kratkog vremena na klupi za svedoke, Šon je rekao da je kerolajn “imala samo dva posla u životu” – jedan u restoranu brze hrane, a “drugi je radila za Džefrija”.

0647032751, Džefri Epstajn, Gislejn Maksvel
foto: SDNY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

-Virdžina je rekla da je radila za tipa u Palm Biču i da bi Kerolajn mogla da zaradi ako želi da dođe na masaže, prisetio se Šon vremena kada su se on, Kerolajn, Žufre i njezin tadašnji dečko družili.

Virdžinin bivši dečko odvezao ih je do Epstajnove kuće nekoliko nedelja kasnije. Žufre i Kerolajn ušle su unutra i vratile se otprilike sat vremena kasnije.

Kad su izašle, imali su novčanice od 100 dolara, rekao je. Šon je rekao da je vozio Kerolajn do Epstajnove kuće na svakih nekoliko nedelja.

-Ušla bi u kuću i izašla nešto više od sat vremena kasnije, sa novčanicama u rukama, rekao je.

Kada su ga zamolili da opiše njenu intelektualan i obrazovni nivo, Šon je odgovorio: "Bila je dete."

Maksvelpva nije preterano reagovala na Šonovo svedočenje. Tokom jutarnjeg ročišta listala je papire i pisala beleške. Njen brat Kevin i sestra Izabel kratko su razgovarali sa njom preko pregrade na francuskom jeziku, piše Gardijan.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track