HOROR SLETANJE U MANČESTERU: Pilot je JEDVA uspeo da se izbori sa olujom Bara! Udari vetra i do 150 km na sat! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia, Video prtscr

hiljade bez struje

HOROR SLETANJE U MANČESTERU: Pilot je JEDVA uspeo da se izbori sa olujom Bara! Udari vetra i do 150 km na sat! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Oluja Bara koja se formirala u Atlanskom okeanu i pogodila Irsku i Veliku Britaniju dobila je nadimak "meteorološka bomba" i to sa razlogom.

Nevreme je najviše štete napravilo u Irskoj i Škotsoj gde je desetine hiljada domaćinstava i komapnija ostalo bez struje.

Velika Britanija, oluja Bara
foto: Profimedia / Paul ELLIS / AFP

Saobraćaj je u više mesta bio u zastoju sbog oborenih stabala koja su preprečila put, a zabeleženi su udari vetra i do 150 kilometara na sat.

oluja Bara, Velika Britaija, oluja
foto: Profimedia / Li Ying / Xinhua

Jedan video je posebno podigao paniku a reč je veoma drmatičnom sletanju aviona u Mančesteru.

Dok je pokušavao da sleti, jak bočni vetar je udario u avion koji je, kako se vidi na snimku, počeo da ide levo-desno i izgledalo je kao da neće uspeti da ostane iznad piste.

oluja Bara, Velika Britanija
foto: Profimedia / Peter Byrne

Obilne padavine su izazvale poplave u pojedinim dlovima Britanije, gde su oko kuća postavljeni džakovi sa peskom a pojedine saobraćajnice su pod vodom.

Iako su u pojedinim delovima izdata crvena i narandžasta upozorenja, lokalne vlasti posebno mole građane u priobalnim delovima da na dokovima ne prilaze obali kako bi posatrali jake udare talasa.

Kurir.rs, Foto: Profimedia, Video prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track