TRAMP ROKERSKOM PESMOM POSLAO PORUKU KIMU: Bivši predsednik SAD morao severnokorejskom lideru za tu priliku da kupi kasetofon!
Foto: EPA/KCNA, EPA/Etienne Laurent, EPA/ Steve Pope

ludilo

TRAMP ROKERSKOM PESMOM POSLAO PORUKU KIMU: Bivši predsednik SAD morao severnokorejskom lideru za tu priliku da kupi kasetofon!

Planeta -

Bivši predsednik Donald Tramp tvrdio je da je severnokorejskom lideru Kim Džong-unu poklonio kasetu hit pesme Eltona Džona iz 1972. „Rocket Man“, rekao je tokom prve večeri svoje četvorodnevne turneje „Histori Tur“.

Obraćajući se publici u Sanrajzu na Floridi u subotu uveče, Tramp je rekao da je Kimu poklonio kasetu i kasetofon. Nije precizirao kada se to tačno desilo.

„Uverio sam se da kasetofon nije napravljen u Južnoj Koreji“, našalio se bivši predsednik.

„Pustio sam mu pesmu i rekao sam: 'Učinio sam ti uslugu jer voliš da šalješ rakete svuda'“, nastavio je.

Tramp je slavno prvi put nazvao severnokorejskog lidera „čovekom-raketom“ na Tviteru 2017. Ponovio je taj nadimak u govoru Generalne skupštine UN kasnije te nedelje. Bivši predsednik je potom nastavio da koristi ovaj nadimak tokom ostatka svog predsedništva.

Tramp je okupljenima u Sanrajzu rekao da je Kimu preneo zašto je odabrao nelaskavi nadimak. „Nazvao sam te Rocketman — to je bilo sjajno — jer sam mogao da te vidim, mogao sam da te zamislim kako sediš kao da sediš na konju, na sedlu, sediš na raketi koja leti iznad Japana“, rekao je.

Južnokorejski list Čosun Ilbo objavio je 2018. da je bivši državni sekretar Majk Pompeo doneo potpisani CD Eltona Džona na ručak sa Kimom, nakon što mu je Tramp naredio da to uradi, prema izvorima iz Vašingtona.

U to vreme, kako je En-Bi-Si njuz rekao, Pompeo "ni potvrdio ni demantovao" da mu je naređeno da donese CD.

Tramp je po svoj prilici o ovom događaju prvi put progovorio u subotu.

Kurir.rs/Biznis Insajder

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track