PREPUKLO MU SRCE NA RUŠEVINAMA ĆERKINE KUĆE: Amerikanac došao u Kentaki da pomogne u raščišćavanju, preminuo posle infarkta!
ilustracija, Foto: Silas Walker / Newscom / Profimedia

Tuga

PREPUKLO MU SRCE NA RUŠEVINAMA ĆERKINE KUĆE: Amerikanac došao u Kentaki da pomogne u raščišćavanju, preminuo posle infarkta!

Planeta -

Muškarac iz Kentakija doživeo je smrtonosni srčani udar dok je čistio posle oluje u kući svoje ćerke, saopštile su vlasti dok je broj mrtvih rastao od nedavnog izbijanja tornada u više američkih država.

Mrtvozornik okruga Voren Kevin Kirbi rekao je da je Teri Martin Džejn (67) u subotu doživeo srčani udar i da je odveden u hitnu pomoć gde je proglašen mrtvim.

Džejn je pomagao u čišćenju ruševina u kući svoje ćerke u Boling Grinu, gde su zvaničnici rekli da je 14 drugih poginulo u tornadu, uključujući 11 ljudi u jednoj ulici.

Prema njegovoj čitulji, Džejn je vodio cvećaru 45 godina. Iza njega su ostali supruga, sin i ćerka, troje unučadi i četvoro braće i sestara.

„On je, kao i uvek, pomagao nekom drugom“, napisao je Džejnin brat, Brus Rasel-Džejn iz Karmela, Indijana, na Fejsbuku. „Počivaj u miru moj ’mali brate’. U šoku smo i ne možemo da verujemo da te nema.”

Džejnina smrt povećala je ukupan broj žrtava povezanih sa olujom u pet država na 89, uključujući 75 u Kentakiju.

Nacionalna meteorološka služba nastavila je da procenjuje obim nevremena. Osam država je zabeležilo najmanje 41 tornado tokom vremenskih nepogoda 10. i 11. decembra, uključujući 16 u Tenesiju i osam u Kentakiju.

U sredu je meteorološka služba saopštila da je tornado koji je pratio široki pojas zapadnog Kentakija, od okruga Fultona do okruga Mulenberg, preliminarno klasifikovan kao EF4, sa najvećom procenjenom brzinom vetra od 305 km/h.

Najveća šteta nastala je u Arkanzasu, Tenesiju, Misuriju i Kentakiju, gde je predsednik Džo Bajden posetio u sredu da uteši one koji su pretrpeli teške gubitke u olujama.

U Kentakiju, Lejsedrik Ričardson i njegove dve ćerke svratile su da pokupe neke potrepštine u srednjoj školi Mejfild, gde je fiskulturna sala bila prepuna hrane, odeće, toaletnih potrepština i drugih potrepština.

Ričardson, 36, rekao je da je u petak trebalo da bude na poslu u fabrici sveća u kojoj je ubijeno osam njegovih saradnika, ali da je slučajno bio bolestan.

„Osećam razne pomešane emocije znajući da sam mogao biti tamo“, rekao je. „Osećam se zahvalnim, ali onda osećam da sam mogao da uradim više da sam bio tamo.

Kompanija za sveće je ove nedelje objavila da će svakom zaposlenom dati 1.000 dolara za pomoć oko troškova i izvršiti nezavisnu reviziju svojih protokola za hitne slučajeve. Država takođe istražuje pogibije radnika u ovoj fabrici.

Kurir.rs/ABC News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track