PROSTITUTKE PRESUDILE AGENTIMA FBI: U inostranstvu tražili usluge dama noći, pali na poligrafu! VIDEO
Foto: Shutterstock, Profimedia

nemoral

PROSTITUTKE PRESUDILE AGENTIMA FBI: U inostranstvu tražili usluge dama noći, pali na poligrafu! VIDEO

Planeta -

Život FBI agenata verojatno nije zanimljiv u onoj meri kakvim smo ga navikli gledati u filmovima, a da im fali adrenalina pokazali su i agenti koji su bili na dužnosti van Sjedinjenih Država.

Kako je priopćilo američko Ministarstvo pravosuđa, četvorica službenika FBI-ja imala su seks s prostitutkama dok su bili na dužnosti u inozemstvu, dok je peti pokušao napraviti isto, prenosi Njujork Post.

Njihove bludne radnje razotkrivene su tijekom intervjua i testova na detektoru laži. Službena istraga pokrenuta je nakon što je FBI posumnjao da je "više službenika FBI-ja tražilo, sudjelovalo u i/ili nabavljalo komercijalni seks", navodi se u izvješću ministarstva.

Osim plaćanja seksa, dvojica su takođe optužena da su bila umešana u isporuku "paketa koji sadrži otprilike 100 belih tableta stranom službeniku za provođenje zakona", navodi se u izveštaju ali nije pojašnjeno o čemu se tačno radi.

U izvješću nisu identificirana petorica dužnosnika, ali se navodi da su dvojica dala ostavke, dvojica su otišla u mirovinu, a jedan je smijenjen tijekom istrage. Šesti agent optužen je za kršenje politike neprijavljivanjem nedoličnog ponašanja kolega, ali i dalje radi.

FBI je obećao da će "preduzeti sve odgovarajuće disciplinske mjere" protiv zaposlenih.

Izveštaj takođe ne daje detalje o tome kada i gde je došlo do sporne veze. Međutim, FBI je rekao da uključuje „zaposlene koji su ranije radili u inostranstvu u raznim pravnim kancelarijama FBI-ja”.

U izveštaju od utorka se navodi da je Kancelarija generalnog inspektora „potkrepila“ navode da su četiri službenika FBI-a tražila, nabavljala i prihvatala komercijalni seks u inostranstvu, „dok je samo peti“ zahtevao „seks“.

Sve njihove radnje okarakterisane su kao „kršenje politike Odeljenja i FBI“.

Istraga je takođe „otkrila da četvoro njih nije bilo iskreno u vezi sa svojim interakcijama sa prostitutkama i drugim nedoličnim ponašanjem tokom intervjua pod prinudom poligrafskim ispitivanjem“, navodi se u izveštaju.

Jedan od njih je direktno optužen za "davanje lažnih izjava" kada je "negirao da je imao seksualni odnos sa prostitutkom", navodi se u izveštaju, uz napomenu da je to "kršenje saveznog zakona".

Sva petorica tada nisu prijavila nedolično ponašanje, niti "kontakt ili odnose sa stranim državljanima", što je takođe suprotno politici FBI, zaključeno je u istrazi.

Jednom je „nedostajalo poštenja“ i kada je „negirao da je stavio tablete u pakovanje da bi ih dostavio stranom službeniku reda“, dok drugi „nije prijavio da mu je takav paket dostavljen“.

U izveštaju nije precizirano koje su tablete date i kome. Kancelarija generalnog inspektora saopštila je da je svoje nalaze predala FBI-ju na „odgovarajuće mere“.

Kancelarija je odbila da kaže da li je istraga na bilo koji način povezana sa sličnim skandalom iz 2012. godine, kada je pet agenata optuženo da su doveli prostitutke u njihov hotel u Kartageni, u Kolumbiji, uoči posete tadašnjeg predsednika Baraka Obame.

Kurrir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track