LAŽNI SLEPAC DUGO NIJE PROVALJEN: Italijan godinama primao pomoć, uhvaćen kako vozi kola i kuca sms poruke!
Foto: Profimedia

palermo

LAŽNI SLEPAC DUGO NIJE PROVALJEN: Italijan godinama primao pomoć, uhvaćen kako vozi kola i kuca sms poruke!

Planeta -

Muškarac u Palermu, na Siciliji, primio je najmanje 170.000 evra beneficija od 2008. godine nakon što je potvrdio da je "potpuno slep" zbog urođenog problema, javljaju lokalni mediji.

Italijanska finansijska policija je upozorena nakon što je muškarac 2018. godine obnovio vozačku dozvolu uprkos svojoj ranijoj izjavi, prenose mediji.

Tokom ispitivanja vlasti su svedočile kako je muškarac vozio, dok je istovremeno birao broj na svom telefonu, te gledao izloge dok je šetao prometnim tržnim centrom i učio svoju ćerku da vozi bicikl.

Ovaj 40-godišnjak je takođe viđen kako vozi skuter, izveštava Palermo Tudej, dodajući da je čovek dobio nadimak "Berluskoni", po bivšem premijeru Italije s istorijom pravnih problema.

Muškarac je već bio poznat vlastima, jer je prošle godine prvostepeno osuđen na skoro 15 godina zatvora zbog toga što je bio dio grupe koja je iscenirala lažne saobraćajne nesreće kako bi dobila isplate osiguranja. Predmet je u žalbenom postupku.

Iako je vlasnik garaže, ovaj čovjek je takođe primao italijanski takozvani "osnovni prihod", odnosno mesečnu socijalnu pomoć koja se daje najsiromašnijim građanima zemlje.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track