BIVŠI PRIPADNIK QANONA: Kult je živ! Čekaju Oluju, a kada im dosadi, preuzeće stvari u svoje ruke!
Foto: Profimedia

teorije zavere

BIVŠI PRIPADNIK QANONA: Kult je živ! Čekaju Oluju, a kada im dosadi, preuzeće stvari u svoje ruke!

Planeta -

Bivši član QAnona, opisao je svoje iskustvo s kultom teoretičara zavere.

Iako se u poslednje vreme čini da kult više nije toliko aktivan, Džitart Džadeja kaže da je "itekako živ i da još uvek čekaju da 'stigne Oluja'", prenosi Indy100.

Džadeja je izrazio zabrinutost da "QAnon ima mnogo toga zajedničkog s kultovima sudnjeg dana i da je prošlost pokazala kako takvi kultovi mogu postati nasilni".

Kaže da nije bio iznenađen nasilnim upadima u Kapitol koji su se dogodili 6. decembra prošle godine. "QAnonovcima će na kraju dosaditi čekanje Oluje. Uzeće stvari u svoje ruke", rekao je on.

"Izgubio sam dve godine svog života zbog podle zavere koju je osmislio psihopata", rekao je. "Čak sam i svog oca uveo u kult. On je još uvek sledbenik i ne mogu ga nikako odvratiti od toga", dodao je on.

Upozorio je i da obični ljudi "podcenjuju opasnost QAnona u stvarnom svetu".

Džadeja je u QAnon ušao u zimu 2017. godine. "Radovao sam se padu Hilari Klinton koju je QAnon prikazao kao pedofila i ubicu. Navijao sam za to", rekao je za Politiko.

"Prihvatio sam njihovu ideju da svetom upravlja Kabala, grupa liberalnih političara, holivudskih mogula, milijardera i drugih uticajnih elita koje poštuju Satanu i zlostavljaju decu", rekao je on.

"Verovao sam da Donald Tramp vodi borbu protiv njih i da postoji plan da ih porazi. Jedva sam čekao dolazak Oluje", dodao je.

U junu 2019. Džadeja je izašao iz QAnona. "Otkrio sam da QAnon nije ništa drugo do bolesna i uvrnuta fikcija", rekao je.

Pristalice QAnona veruju da je izraz "tipi top" bio Trumpov način da signalizira da sve ide u pravom smeru za borbu protiv takozvane "duboke države".

U to je verovao i Džadeja. Kazao je da je kasnije shvatio da je Tramp često koristio tu frazu, puno pre nego što se kandidovao za predsednika SAD.

Na kraju je zaključio da bi voleo da i drugi bivši sledbenici podele svoja iskustva. "Imao sam život pre ovoga i želim da mu se vratim", zaključio je on.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track