BAJDEN SE PRIDRUŽIO PRVOJ DAMI U TRADICIONALNOJ POSETI DEČIJOJ BOLNICI: Ovaj običaj započela je Bes Truman nakon II svetskog rata!
Foto: EPA / CNP /Ron Sachs

božićni ritual

BAJDEN SE PRIDRUŽIO PRVOJ DAMI U TRADICIONALNOJ POSETI DEČIJOJ BOLNICI: Ovaj običaj započela je Bes Truman nakon II svetskog rata!

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden i prva dama Džil Bajden doneli su malo radosti na Badnji dan deci u bolnici koji nisu dobro da bi otišli kući za praznik.

Dugogodišnja je tradicija da prve dame obilaze Dečju nacionalnu bolnicu u Vašingtonu u vreme Božića ali poseta predsednika Bajdena danas bila je iznenađenje. Prvi put da se aktuelni predsednik pridružio zabavi, saopštila je Bela kuća.

Džil Bajden, Džo Bajden
foto: EPA / CNP /Ron Sachs

Bajdenovi su pomogli grupi dece koja pravi lampione kao deo zimskog projekta. Džil Bajden je takođe sedela pored jelke i čitala deci. Video snimak kako čita će biti prikazan u sobama pacijenata u celoj bolnici.

Kompanija Volt Dizni obezbedila je kopije knjige koju Džil Bajden čita, "Olafova noć pred Božić", za svakog pacijenta tako da mogu da prate zajedno sa prvom damom, dodala je Bela kuća.

Godišnja tradicija bolničkih poseta prve dama potiče od Bes Truman koja je bila u toj ulozi od 1945. do 1953.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / CNP /Ron Sachs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track