IRAN POSLAO PONOVO PRETEĆU PORUKU SNIMKOM Ispalili balističke rakete na izraelski nuklearni centar Dimona! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

VEŽBA U PUSTINJI

IRAN POSLAO PONOVO PRETEĆU PORUKU SNIMKOM Ispalili balističke rakete na izraelski nuklearni centar Dimona! VIDEO

Planeta -

Islamska revolucionarna garda Pasdarani objavili su propagandni snimak u kome su prikazali kako će salvom raketa da razore izraelski nukelarni reaktor Dimona, koji je Teheran proglasio za legitimni vojni cilj u slučaju da jevrejska država odluči da napadne iranska nuklearna postrojenja kako bi zaustavio mogućnost da naprave atomsku bombu.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se satelitski snimak nuklearnog reaktora Dimona koji je prefarban crvenom bojom, koja simbolizuje metu.

Zatim slika prelazi na bateriju balističkih raketa, Šahab i "Zulfikar", koje će napasti izraelsku Dimonu.

Ono što je zanimljivo u ovoj priči jeste što rakete koje se vide na drugom snimku tipa Zezeal" nemaju domet ako bi bile ispaljene iz Irana.

Inače objavljeni snimak je iz poslednje faze vojne vežbe "Veliki prorok 17" koja je održana 23. decembra ove godine kada je lansirano 16 balističkih raketa.

Osa ovih projektila je bilo kratkog dometa od 270 do 1.000 kilometara koji su ispaljeni na repliku izraelskog nuklearnog objekta u Centralnoj pustinji, još osam je ispaljeno u severni Indijski okean. To su bile rakete Kaiam-2, Emad, Kadr-4 i Sajil, koje imaju domet od 800, 1700, 1950 i 2.000 kilometara.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja