PRESEO JOJ MUZEJ S*KSA Slavna influenserka zamalo završila na robiji zbog jahanja penisa FOTO
Foto: Printscreen Instafram/tasskinmerve

5 meseci ulovno

PRESEO JOJ MUZEJ S*KSA Slavna influenserka zamalo završila na robiji zbog jahanja penisa FOTO

Planeta -

Turska influenserka osuđena je na pet meseci uslovne kazne, jer je pozirala pored ogromne skulpture penisa u amsterdamskom Muzeju seksa koje je turski sud ocenio neprikladno.

Merve Taškin (23) koja ima 571.000 pratilaca na Instagramu objavila je sporne objave na društvenim mrežama dok je slavila rođendan u holandskoj prestonici u januaru prošle godine.

Na jednoj od fotografija može se videti Taškin kako jaše ogroman penis, a na drugoj stoji iza staklenih vrata napravljenih da izgleda kao da je u javnoj kući u čuvenoj gradskoj četvrti crvenih fenjera, prenosi Dejli mejl.

Merve Taškin
foto: Printscreen Instagram/tasskinmerve

Uhapšena je pod optužbom za nepristojnost u turskom gradu Čanakale tri meseca kasnije, a slike su od tada uklonjene sa njenog Instagrama.

Prema turskom zakonu, ljudi koji objavljuju 'nepristojne' materijale mogu dobiti zatvorsku kaznu do tri godine.

Sud je prvobitno osudio Taskinovu na šest meseci zatvora. Međutim, to je zbog dobrog ponašanja smanjeno na pet meseci, a potom i suspendovano.

Influenserka je u petak pozirala sa svojim advokatima ispred suda.

Ona je uz fotografiju napisala da je njen tim tvrdio da su objave ''u granicama slobode izražavanja'' i da je istraga pokazala ''koliko zaostajemo za svetom''.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja