NOVI HLADNI RAT! RUSIJA PLANIRA RAKETE NA KUBI I U VENECUELI?! Rbjakov: Ne želim ništa da potvrdim ili odbacim!
Foto: EPA/Olivier Hoslet Pool

Dan posle sastanka sa NATO

NOVI HLADNI RAT! RUSIJA PLANIRA RAKETE NA KUBI I U VENECUELI?! Rbjakov: Ne želim ništa da potvrdim ili odbacim!

Planeta -

Samo dan posle razgovora u sedištu NATO između Alijanse i ruske delegacije koju su vodili zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov i zamenik ministra odbrane Ruske Federacije geneneral Pukovnik Aleksandar Fomin iz Moskve je stigao novi šok.

Naime, ruska državna agencija RIA novosti na mreži Telegram objavila je kratko saopštenje Rjbakova o mogućnosti da se ruska vojna infrastruktura razmesti na Kubi i u Venecueli.

"Ne želim ništa da potvrdim ili odbacim", rekao je Rjabkov i time nije mogao da ni potvrditi ni da isključiti mogućnost da bi Rusija mogla da rasporedi vojna sredstva na Kubi i Venecueli.

Tu priču sredinom decembra prošle godine razmatrali su pojedini ruski mediji dočekali ovu vest sa tezom da li je moguće ponoviti "Karipsku krizu" broj 2 kao što je bilo 1962. da Rusija razmesti svoje nuklearne kapacitete bliže SAD.

S druge strane njegov predpostavljeni šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na dašanjoj konferecniji za novinare izjavio je povodom jučerašnjih razgovora da:

"Sloboda nekih država da stupaju u saveze ne bi trebalo da podriva bezbednost drugih država".

S druge strane jedan od konkretnih rezultata razgovora sa SAD i NATO-m je njihova spremnost da razgovaraju o novom režimu o raketama srednjeg i kratkog dometa u Evropi.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track