TESTIRALI SU RUSKI SUPER METAK: Otkrili koje prepreke zaustavljaju kalibar 12 neobičnog izgleda VIDEO
ilustracija, Foto: Sylvain Cordier / AFP / Profimedia

inovacija

TESTIRALI SU RUSKI SUPER METAK: Otkrili koje prepreke zaustavljaju kalibar 12 neobičnog izgleda VIDEO

Planeta -

Grupa entuzijasta i strastvenih ljubitelja testiranja streljačkog oružja iz SAD snimila je kamerom isprobavanje metka ruske proizvodnje i pokazala dejstvo tog „ruskog oružja“ na različite vrste prepreka. Video-klip je izazvao burne diskusije na internetu.

Na snimku je prikazano gađanje iz različitih vrsta pušaka „ruskim metkom“ kalibra 12. Municija je zaista neobičnog oblika i veoma je zanimljivo kakve prepreke može da probije ovaj jedinstveni metak.

Najpre je cilj bio pancirni prsluk sa kevlarom bez čelične ploče. Sa malog rastojanja od nekoliko desetina metara metak probija pancirni prsluk kao da je obična krpa.

Sledeća meta je bio vojnički šlem na silikonskoj lutki. I njega je „ruski metak“ probio bez problema! Autori testa su prokomentarisali da vojnik ne bi preživeo takav pogodak jer je metak potpuno probio šlem.

Zatim je na red došao težak džak sa cementom, ali i on je probijen, a flaša mineralne vode postavljena iza njega razbijena je u param-parčad.

I najzad, metak ruske proizvodnje je proveren i na poslednjoj meti. Bio je to odlivak livenog gvožđa debeo nekoliko centimetara. Zanimljivo je da se metak i ovde dobro pokazao, probivši tako težak cilj. Autori video-snimka su došli do zaključka da je „ruski metak“ teško zaustaviti. Na snimku nije navedena marka ove ruske municije niti je rečeno ko je njen proizvođač.

Kurir.rs/Russia Beyond

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track