KAKAV MORON, GOSPODE BOŽE: Glavni Bajdenov medicinski savetnik dr Fauči opleo po senatoru, mikrofon ostao uključen! (VIDEO)
Foto: EPA / Greg Nash / POOL

incident u kapitolu

KAKAV MORON, GOSPODE BOŽE: Glavni Bajdenov medicinski savetnik dr Fauči opleo po senatoru, mikrofon ostao uključen! (VIDEO)

Planeta -

Dok je glavni medicinski savetnik predsednika Amerike, dr Entoni Fauči svedočio na saslušanju o vladinom odgovoru na pandemiju korona virusa u utorak, uhvaćen je kako, mislići da je mikrofon isključen, jednog senatora naziva "moronom".

Glavni Bajdenov medicinski savetnik je to promrmljao sebi u bradu nakon što ga je senator Rodžer Maršal ispitivao o njegovim finansijama.

Maršal je rekao da je, prema Forbsu, Fauči imao godišnju platu veću od 434.000 dolara u 2020. On je pitao da li će Fauči objaviti javno svoje finansije.

Fauči, koji je svedočio zajedno sa direktorkom Centra za kontrolu i prevenciju bolesti dr Rošelom Valenskim i drugim medicinskim čelnicima, rekao je da ne zna zašto Maršal postavlja to pitanje, pošto je njegova plata javna oko 37 godina i „sve što treba da uradite je da to tražite“.

Maršal je pitao Faučija da li je "voljan da podnese Kongresu finansijsku informaciju koja uključuje vaša prošla i sadašnja ulaganja”.

Prema Zakonu o slobodi informisanja, imena, zvanja i plate svih civilnih državnih službenika smatraju se javnom informacijom. Fauči, koji je direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, uverio je Maršala da su njegovi finansijski podaci već dostupni javnosti. Zakon o etici u vladi takođe zahteva da visoki zvaničnici američke vlade obelodanjuju javne finansijske podatke.

"Tako ste dezinformisani, to je neverovatno“, rekao je Fauči Maršalu.

"O čemu pričate? Moja finansijska karta je javna i bila je takva. Dobijate neverovatno pogrešne informacije“, rekao je Fauči.

Kada je Maršal prekinut i drugi senator je pozvan da postavlja pitanja, Faučijev mikrofon je ostao uključen tako da je ostalo zabeleženo da je Bajdenov savetnik tiho rekao "kakav moron, Isuse Hriste“, promrmljao je Fauci, očigledno iznerviran Maršalovim nastupom.

Kurir.rs / CBS News, Foto: EPA /Greg Nash / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track