UBIJENI OTMIČAR JE BRITANSKI DRŽAVLJANIN: Nakon oslobađanja talaca u sinagogi u Teksasu vlasti i dalje ne otkrivaju motive! (FOTO)
Foto: Profimedia / Andy JACOBSOHN / AFP

malik fejsal akram

UBIJENI OTMIČAR JE BRITANSKI DRŽAVLJANIN: Nakon oslobađanja talaca u sinagogi u Teksasu vlasti i dalje ne otkrivaju motive! (FOTO)

Planeta -

Otmičar koji je držao četvoro talaca u sinagogi u američkoj državi Teksas je 44-godišnji britanski državljanin Malik Fejsal Akram, saopštile su vlasti.

On je ubijen u napadu specijalnog policijskog tima posle oslobođenja poslednjeg taoca oko 21 sat po lokalnom vremenu.

FBI je saopštio da nema naznaka da je još neko bio umešan, ali nije naveo mogući motiv.

Tokom prenošenja službe u sinagogi na Fejsbuk stranici čulo se kako Akram traži oslobađanje pakistanske naučnice koja je osuđena za pokušaj ubistva oficira američke vojske u Avganistanu.

Portparolke FBI i policije odbile su u subotu uveče da odgovore na pitanja ko je ubio Akrama.

Američki predsednik Džozef Bajden je talačku krizu u sinagogi nazvao "terorističkim činom".

On je rekao da nema dovoljno informacija kako bi se utvrdio motiv napadača ali da je državni tužilac fokusiran na slučaj.

"U narednim danima ćemo saznati više o motivima otmičara. Ali dozvolite mi da budem jasan da ćemo se suprotstaviti svakom širenju mržnje, antisemitizmu i porastu ekstremizma u ovoj zemlji", rekao je Bajden.

Londonska policija je u saopštenju navela da je njena antiteroristička policija u vezi sa američkim vlastima u vezi sa incidentom.

Glavni specijalni agent FBI Met De Sarno rekao je da je otmičar bio fokusiran na pitanje koje nije direktno povezano sa jevrejskom zajednicom.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia / Andy JACOBSOHN / AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track