POŽAR U STARAČKOM DOMU U ŠPANIJI Stradalo šest osoba, 15 u bolnici: Uzrok ili kvar na boci sa kiseonikom ili nemarni pušač
Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

incident

POŽAR U STARAČKOM DOMU U ŠPANIJI Stradalo šest osoba, 15 u bolnici: Uzrok ili kvar na boci sa kiseonikom ili nemarni pušač

Planeta -

Šest osoba je stradalo, a 15 je hospitalizovano zbog udisanja dima nakon što je izbio požar u domu za stare u predgrađu Valensije, na jugoistoku Španije, saopštile su vatrogasne službe.

Pet osoba je stradalo u samom domu, a još jedna osoba je preminula u bolnici, navele su lokalne zdravstvene vlasti. Šef regionalnih vlasti izjavio je da su tri osobe u teškom stanju.

Do požara je došlo u Monkadi. Vatrogasci su spasili 25 ljudi iz požara, a 70 preostalih korisnika doma za stare je evakuisano.

požar, Španija, žrtve
foto: EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Požar je lokalizovan posle dva sata borbe sa vatrom, saopštila je vatrogasna služba.

Lokalni mediji prenose izjave svedoka da su zaposleni u domu, zajedno sa vatrogascima i policajcima, spasavali korisnike doma. Uzrok požara istražuju vatrogasna služba i policija.

- Prve informacije ukazuju na to da je vatra mogla biti prouzrokovana kvarom na boci za kiseonik ili nemarom korisnika doma koji je pušač, izjavio je jedan od pripadnika vatrogasne službe.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track