NOVO PRAVILO Amerikanci uvode obaveznu vakcinaciju za radnike koji prelaze granicu
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

mere za suzbijanje korone

NOVO PRAVILO Amerikanci uvode obaveznu vakcinaciju za radnike koji prelaze granicu

Planeta -

Američko ministarstvo za unutrašnju bezbednost (DHS) najavljuje u četvrtak da zahteva da osnovni radnici koji nisu iz SAD, kao što su vozači kamiona i medicinske sestre koji prelaze kopnene granice, budu u potpunosti vakcinisani protiv korone, počevši od subote.

Bajdenova administracija je prvi put objavila u oktobru da će od 8. novembra ponovo dozvoliti stranim posetiocima iz Kanade i Meksika da dolaze u SAD preko kopnenih granica ako budu vakcinisani, prenosi Rojters.

Kopnene granice SAD sa Kanadom i Meksikom zatvorene su za putovanja koja nisu neophodna 20 meseci zbog straha od većeg širenja korone.

DHS je objavio u četvrtak da proširuje te zahteve na osnovne radnike koji nisu državljani SAD-a ili zakoniti stalni stanovnici.

Počevši od subote, DHS će ''zahtevati da pojedinci koji nisu iz SAD koji ulaze u Sjedinjene Države preko kopnenih luka ili trajektnih terminala duž naših severnih i južnih granica budu u potpunosti vakcinisani protiv korone i spremni da pokažu dokaze o vakcinaciji, rekao je sekretar DHS-a Alehandro Maiorkas.

Za razliku od osoba koje putuju avionom, oni koji granicu prelaze na kopnenim prelazima ne moraju da pokatuju negativan test na Kovid 19.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja