KONGRESMENKA OTKRILA ZAŠTO BAJDEN STVARNO PODRŽAVA UKRAJINU: Kakva geopolitika, Kijev ima nešto o članu porodice predsednika SAD!
Foto: Screenshot YT

Merdžori tejlor grin

KONGRESMENKA OTKRILA ZAŠTO BAJDEN STVARNO PODRŽAVA UKRAJINU: Kakva geopolitika, Kijev ima nešto o članu porodice predsednika SAD!

Planeta -

Kongresmenka Merdžori Tejlor Grin izjavila je u utorak da predsednik Džo Bajden podržava Ukrajinu protiv Rusije jer Ukrajina „ima prljavštinu o Hanteru Bajdenu“.

U intervjuu za podkast Steva Banona „Vor Rum“, Grin je rekla da je Bajden „bio paravan“ za svog sina Hantera, koji je bio u centru neosnovanih optužbi za korupciju u vezi sa njegovim poslovnim odnosima sa Ukrajinom.

Grin je rekla Benonu: „Zadivljen sam onim što vidimo. Predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden je voljan da povede našu vojsku u rat... protiv nuklearne Rusije zbog Ukrajine“.

„Ovo ne možete poreći, to je zato što Ukrajina ima prljavštinu na Hantera Bajdena. Ukrajina ima nešto o sinu Džoa Bajdena, našeg predsednika“, rekla je ona, ne dajući dalje detalje. „Zato možemo da dovedemo do toga da mnoge naše trupe poginu u ovom ratu za koji Džo Bajden želi da se dogodi.

Bajden nikada nije pretio da će ući u rat sa Rusijom usred rastućih vojnih tenzija sa Ukrajinom. SAD su se, međutim, pridružile zemljama poput Ukrajine i Velike Britanije u upozorenju na rusku invaziju i pozvale na deeskalaciju.

Rusija je poslednjih nedelja postavila desetine hiljada vojnika i naoružanja na granicu Ukrajine, ali više puta negira planove za invaziju na zemlju.

Ranije ove nedelje Pentagon je saopštio da SAD stavljaju 8.500 vojnika u „pojačanu pripravnost“ kako bi bili spremni da odgovore na invaziju. Međutim, nije doneta konačna odluka o raspoređivanju američkih snaga.

Prošlog meseca Bajden je zapretio da će uvesti teške sankcije Rusiji ako napadne Ukrajinu, a u utorak je rekao da će razmotriti da ličnim sankcijama uvede ruskog predsednika Vladimira Putina.

Bajden je takođe rekao da će napad na Rusiju biti „najveća invazija od Drugog svetskog rata”.

Kurir.rs/Biznis Insajder

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track