Mračni film 2016: Obamina Amerika puni bioskope

Apokaliptična predviđanja

Mračni film 2016: Obamina Amerika puni bioskope

Planeta -
Ovog vikenda, film je dospeo po gledanosti na sedmo sa 13. mesta, donoseći zaradu od 6,5 miliona dolara

VAŠINGTON - Dokumentarni film "2016: Obamina Amerika", sa mračnim predviđanjima šta će se dogoditi ukoliko predsednik Barak Obama osvoji i drugi mandat na novembarskim izborima, iznenađujuće puni bioskopske sale u Americi.

Ovog vikenda, film je dospeo po gledanosti na sedmo sa 13. mesta, donoseći zaradu od 6,5 miliona dolara, prenela je agencija AFP.

"Dokumentarni film '2016: Obamina Amerika' došao niotkuda i zapalio bioskopske blagajne", naslov je u "Vašington postu", koji je film označio kao "najuspešniji konzervativni politički dokumentarac svih vremena".

Film je najpre počeo da se prikazuje u nekoliko odabranih bioskopa u julu, da bi postao nedavno hit u više od 1.000 bioskopskih dvorana.

Dokumentarac je zasnovan na knjizi "Koreni Obaminog besa" konzervativnog autora Dineša D' Souza, u kojoj autor tvrdi da je predsednik nasledio levičarski i antikolonijalni pogled na svet od svog oca, koga je jedva poznavao, i da će se, ako bude ponovo izabran na mesto predsednika, okrenuti socijalizmu i dovesti do bankrota SAD.

U gradu Tampa, uprkos kiši, ogroman broj republikanaca je juče pohrlio u bioskop da pogleda dokumentarac. "Film govori istinu", rekla je gledateljka Liz Overton dodavši da su svi aplaudirali nakon projekcije.

Republikanci su juče na konvenciji u Tampi formalno nominovali Mita Romnija za svog predsedničkog kandidata koji će na izborima 6. novembra odmeriti snage s demokratskim predsednikom Obamom.

http://www.youtube.com/watch?v=gRbqMGtvQD0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track