HERCOG OTPUTOVAO U EMIRATE: Prva poseta predsednika Izraela ovoj državi, odazvao se pozivu prestolonaslednika Abu Dabija
Foto: Amos Ben GERSHOM / AFP / Profimedia

nakon naftalijeve posete u decembru

HERCOG OTPUTOVAO U EMIRATE: Prva poseta predsednika Izraela ovoj državi, odazvao se pozivu prestolonaslednika Abu Dabija

Planeta -

Predsednik Izraela Isak Hercog otputovao je jutros u Ujedinjene Arapske Emirate, u prvu posetu šefa jevrejske države toj zemlji, na poziv prestolonaslednika Abu Dabija šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana.

Hercog je u Emirate otputovao sa suprugom Mihal, a posetiće Abu Dabi i Dubai, sastati se mnogim zvaničnicima i sutra otvoriti izraelski dan na Svetskoj izložbi Dubai Expo 2020.

"Donosim blagoslov mira i poruku mira za ceo region, narodima regiona. Mir donosi prosperitet, napredak i rast u korist naroda regiona", rekao je Hercog pre polaska, pohvalivši Bin Zajeda za hrabrost i liderstvo jer je doprineo postizanju sporazuma o normalizaciji odnosa sa Izraelom.

Premijer Izraela Naftali Benet posetio je Emirate u decembru.

Emirati i Bahrein su potpisali sporazume o normalizaciji odnosa s Izraelom nazvane Sporazumi Avram u Beloj kući 2020. godine.

Te dve zemlje i Izrael dele zabrinutost zbog aktivnosti Irana i iranskih saveznika u regionu, navode izraelski mediji.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track