SNIMAK KOJI JE ŠOKRAO SVET Majka osmoro dece vezana lancima se smrzava u kolibi VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

jezivo zlostavljanje

SNIMAK KOJI JE ŠOKRAO SVET Majka osmoro dece vezana lancima se smrzava u kolibi VIDEO

Planeta -

Video majke osmoro dece iz Kine zatvorene u seoskoj kolibi sa lancem oko vrata izazvao je gnev i šok u Kini.

Video na Doudžin, koji je vlasnik TikTok-a, snimio je muškarac koji posećuje ženu i vidno je šokiran onim što vidi, prenosi BBC.

Nakon što joj donese toplu odeću, postavlja joj nekoliko pitanja, ali ona ne može da odgovori kako treba.

Video je postao viralan, a korisnici interneta zatražili su da vlasti pomognu zlostavljanoj ženi.

žena u lancima
foto: Printscreen/Twitter

Mnogi su takođe razgovarali o zlostavljanju žena i njihovim ograničenim pravima u ruralnim oblastima Kine i doveli u pitanje okolnosti pod kojima je žena u Sjudžouu u istočnoj provinciji Đangsu rodila osmoro dece.

Pitali su kako je ovo promaklo lokalnim vlastima, s obzirom na kineska stroga ograničenja planiranja porodice.

Na snimku se vidi da je žena dezorijentirana i nije u stanju odgovarati na pitanja muškarca, koji je pita da li joj hladno. Obučena je samo u tanku odeću iako su vani ledene, zimske temperature.

Otkako je snimak objavljen ovog petka krenule su brojne rasprave kako bi se moglo raditi o slučaju krijumčarenja ljudi.

Mnogi korisnici interneta uporedili su ovu situaciju sa kineskim filmom Slepa planina iz 2007. godine, koji govori o mladoj ženi koja je kidnapovana i prodata u ropstvo.

Vlasti su u petak objavile saopštenje u kojem odbacuju sve spekulacije o otmici. Identifikovali su ženu po prezimenu Jang, iz okruga Feng Huankou.

Rekli su da je udata za muškaraca koji je identifikovan kao gospodin Dong 1998. godine, i da joj je dijagnostikovana mentalna bolest. Njegova porodica je rekla lokalnim vlastima da je Jang često imala nasilne ispade.

Ali odgovor zvaničnika dodatno je razbesneo korisnike interneta koji su kritikovali vlasti zbog toga što se ne bave pitanjem njenog pritvora, upotrebe lanaca i njenog opšteg stanja.

To je izazvalo drugu izjavu vlasti u nedelju, koja je sadržala više informacija o istoriji porodice. Zvaničnici su rekli da sada istražuju sve u vezi sa njenim mužem.

-Dong je osumnjičen da je prekršio zakon. Organi javne bezbednosti pokrenuli su istragu o tome, navodi se u saopštenju, prenose lokalni mediji.

Dodali su da je Jang sada u bolnici na lečenju i da je brigu o njenoj deci preuzela država.

Zvaničnici su rekli da joj je nedavno dijagnostikovana šizofrenija. Međutim, gnev javnosti zbog situacije nije jenjavao jer su korisnici interneta zahtevali da lokalne vlasti preuzmu veću odgovornost.

-Ona je osoba, a ne objekat. Nakon što ima osmoro dece preko 20 godina, tek danas se može naći? Nijedan od vladinih i pravosudnih organa koji su uključeni nije nevin, napisao je jedan korisnik.

Onlajn diskusija o ovom slučaju je bila pod žestokom cenzurom otkako se rasplamsala u petak.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track