AMERI NIKAD NAORUŽANIJI: Za 11 meseci prošle godine kupili više od 900 miliona komada oružja!
Foto: Profimedia

Ludilo

AMERI NIKAD NAORUŽANIJI: Za 11 meseci prošle godine kupili više od 900 miliona komada oružja!

Planeta -

Američka savezna vlada prikupila je evidenciju koja obuhvata preko 920 miliona prodaje oružja iz evidencije trgovaca vatrenim oružjem koji su prestali sa poslovanjem, prema Birou za alkohol, duvan i vatreno oružje (ATF).

U pismu (pdf), ATF je rekao predstavniku Majklu Klaudu (R-Teksas) da od novembra 2021. drži bazu podataka od 920.664.765 zapisa o kupovini vatrenog oružja. Pismo je dobio i prvi prijavio Vašington Fri Bikon.

„Ovo uključuje digitalne i procenjeni broj štampanih zapisa koji čekaju konverziju slike. Trenutno se procenjuje da je 865.787.086 tih zapisa u digitalizovanom formatu“, rekao je kongresmenu Danijel Bord, pomoćnik direktora za javne i vladine poslove ATF-a.

U pismu se otkriva da ATF nadgleda brojnu evidenciju vlasnika oružja koja je daleko veća nego što je ranije objavljeno. Vashington Free Beacon je u novembru 2021. izvestio da je u fiskalnoj 2021. godini ATF obradio 54,7 miliona evidencija o kupovini vatrenog oružja — 53,8 miliona u papirnim kopijama i još 887,000 u elektronskom formatu.

Bazu podataka, nazvanu Out of Business Records Imaging Sistem, razvio je ATF 2006. godine „zbog praktičnih zabrinutosti u vezi sa održavanjem papirnih i mikrofilmskih zapisa“, navodi se u pismu.

Kurir.rs/Epoch Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja