AUSTRALIJA NEGIRA DA JE NJEN VOJNI BROD UZROK ZARAZE U TONGI: Prvi slučajevi se pojavili među lučkim radnicima!
Foto: Youtube prtscr / 7NEWS Australia

nakon cunamija stigla i korona

AUSTRALIJA NEGIRA DA JE NJEN VOJNI BROD UZROK ZARAZE U TONGI: Prvi slučajevi se pojavili među lučkim radnicima!

Planeta -

Australijsko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da vojni brod koji je dostavljao hranu Tongi nije izvor epidemije virusa korona zbog koje je ta pacifička država prvi put od početka pandemije morala da uvede blokade.

Australijski vojni brod "Adelaida" pristao je prošle sedmice u luku Nukualofa radi istovara, uprkos pojavi virusa korona među posadom.

Meštani udaljenog ostrva dobili su naređenje da ne izlaze iz kuća nakon što su rezultati testiranja pokazali da su dva lučka radnika pozitivna na virus korona u prestonici Nukualofi.

To su prvi slučajevi oboljenja u zajednici u pacifičkoj državi koja ima oko 100.000 stanovnika i zvaničnici su kasnije potvrdili da su još tri člana porodice radnika, uključujući dvoje dece, takođe pozitivni na virus korona.

Prethodno je u oktobru registrovan jedan slučaj zaraze i to kod muškarca koji je stigao iz Novog Zelanda i koji se od tada potpuno oporavio.

Vlasti Tonge izrazile su bojazan da više neće biti zemlja bez obolelih od početka dolaska stranih brodova sa humanitarnom pomoći nakon erupcije podmorskog vulkana.

Australija, Novi Zeland, SAD, Kina, Francuska, Fidži i Britanija poslali su svoje brodove sa humanitarnom pomoći, uključujući vodu za piće, pakete medicinske pomoći i inžinjersku opremu.

Kurir.rs / RTRS, Srna, Foto: Youtube prtscr / 7NEWS Australia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track