UJELA GA JE ZMIJA ZA BUTINU, DOŽIVEO JE SRČANI UDAR I DOBIO 65 BOČICA PROTIVOTROVA Ko je hrabri hvatač zmija iz Indije? VIDEO
Foto: Printscreen YT/Kaumudy

zvezda društvenih mreža

UJELA GA JE ZMIJA ZA BUTINU, DOŽIVEO JE SRČANI UDAR I DOBIO 65 BOČICA PROTIVOTROVA Ko je hrabri hvatač zmija iz Indije? VIDEO

Planeta -

Hvatač zmija i zvezda društvenih mreža Vava Sureš otpušten je u ponedeljak iz indijske bolnice, nedelju dana nakon ugriza zmije otrovnice.

Sureš je napustio univerzitetsku bolnicu Kotajam u Indiji u dobrom stanju, izvestila je indijska Onmanorama. Otrovna kobra ga je ugrizla nedelju dana ranije, 31. januara, kada je pokušao da je uhvati, prenosi Insajder.

Na snimku koju je objavio Indian ekspres vidi se Sureš kako drži zmiju koja se migolji, a on pokušava da je smesti u veliku vreću.

Nakon nekoliko sekundi zmija mu se zakačila za nogu dok su ljudi oko njega počeli da viču, a onda su pobegli nakon što je spustio kobru na tlo.

Sureš, koji je dožeo srčani zastoj nakon ugriza zmije, prevezen je u bolnicu. Došao je svesti tek u četvrtak, nakon što je nekoliko dana proveo na jedinici intenzivne nege i na respiratoru, prenela je Onmanorama.

Lečen je sa 65 boca protivotrova, a obično kod ugriza ove vrste zmije sme da se koristi 25 bočica. Međutim, u Sureševom slučaju bila je potrebna veća doza.

Inače, samo jedan ugriz kobre sadrži dovoljno otrova da ubije čak 20 ljudi.

Sureš je nadaleko poznat na internetu, ima preko 500.000 pretplatnika i 51 milion pregleda na Jutjubu, gde objavljuje brojne video snimke na kojima se vidi kako lovi zmije.

Takođe, ima dva miliona pratilaca na Fejsbuku i gotovo 75.000 na Instagramu.

Jedan lokalni medij rekao je za Sureša da je Stiv Ervin iz Kerale u Indiji, ističući da je pokojni Ervin bio neustrašiv lovac na krokodile.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja