VLADIMIR ŽIRINOVSKI HITNO PREBAČEN U BOLNICU ZBOG UPALE PLUĆA: Tvrdio je da je primio 7 vakcina! Tračevi i glasine se samo šire
Foto: EPA

Niko ne zna šta je istina

VLADIMIR ŽIRINOVSKI HITNO PREBAČEN U BOLNICU ZBOG UPALE PLUĆA: Tvrdio je da je primio 7 vakcina! Tračevi i glasine se samo šire

Planeta -

Lider ruske ultranacionalističke partije LDPR Vladimir Žirinovski, koji je ranije tvrdio da je primio osam tura vakcinacina protiv korona virusa, hitno je prebačen u bolnicu u Moskvi zbog upale pluća, javili su brojni mediji.

Izvor je za TASS u sredu rekao da je 75-godišnji političar prebačen u strogo čuvanu Centralnu kliničku bolnicu, poznatu i kao "Klinika Kremlja", gde se navodno oporavlja već nekoliko dana.

Prema rečima sagovornika, on je u "ozbiljnom stanju", a neki kažu da su mu lekari dijagnostikovali tečnost u plućima. Brojni komentatori na mreži spekulisali su da je dobio Kovid-19.

Kasnije popodne, list RBK javio je da je stavljen na respirator.

"On je u veoma teškom stanju, kritično. Niko ne može dati nikakve garancije [o oporavku]," citira anonimni ispitanik "blizak stranci".

ruski političar, pantalone, Vladimir Žirinovski
foto: Printscreen/Youtube

Telegram kanal Mash tvrdi da je lider LDPR-a hospitalizovan zbog upale pluća, koja se razvila kao rezultat Kovid-19. Prema izvorima izdanja,

"50 do 75% njegovih pluća je zahvaćeno."

"Primio sam sedam vakcinacija protiv Covid-19 i osećam se dobro" - Žirinovski Međutim, umanjujući razgovore o stanju Žirinovskog, partijska pres služba je kasnije saopštila da se političar „oseća dobro i da nastavlja da radi“, ali nije odbacila tvrdnje da je bio u bolnici.

U decembru, političar je dokumentovao da je dobio sedmi ubod vakcine protiv korone na svom Telegram kanalu.

"Vakcinišite se, prijatelji“, pozvao je on. „Već sam dobio vakcinu Sputnjik V, a ovoga puta CoviVac iz Centra Čumakov... ukupno, to mi je sedma vakcina od septembra 2020. I nisam ni jednom bio bolestan od koronavirusa, osećam se dobro. " Od tada je tvrdio da je dobio osmu injekciju.

ruski političar, pantalone, Vladimir Žirinovski
foto: Printscreen/Youtube

Žirinovski, koji je na čelu LDPR-a od 1991. godine, stalno je bio najpopularniji nevladin političar u Rusiji. Samo prošle nedelje, anketa Levade (koju je Moskva priznala kao „stranog agenta“) postavila je njegov „rejting poverenja“ na 9%, daleko ispred komunističkog lidera Genadija Zjuganova sa 4% i Alekseja Navaljnog koga podržava Zapad sa 3%.

Rusija se poslednjih nedelja suočila sa porastom broja slučajeva i smrtnih slučajeva od Covid-19 i prijavila je u sredu rekordan dnevni maksimum od 183,103 infekcije.

Zemlja je od početka pandemije zabeležila preko 337.300 smrtnih slučajeva. Međutim, ukupan višak smrtnih slučajeva iznosi 995.000.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track