GASPAČO POLICIJA: Nacistički gaf zakuvao čorbu kontroverznoj republikanskoj kongresmenki
Foto: Olivier DOULIERY / AFP / Profimedia

nijedno ne valja

GASPAČO POLICIJA: Nacistički gaf zakuvao čorbu kontroverznoj republikanskoj kongresmenki

Planeta -

Izgleda da Mardžori Tejlor Grin brka Hitlerovu tajnu policiju sa popularnom španskom hladnom supom od paradajza.

Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin izazvala je talas viralnih šala nakon što je progovorila o "gaspačo policiji“ koja patrolira zgradom Kapitola u Vašingtonu.

Grin, poznata po svojim ekstremno zatucanim stavovima, je očigledno pobrkala hladnu špansku supu gaspačo sa Gestapom – brutalnom tajnom policijom iz nacističke ere u Nemačkoj.

Kongresmenka iz Džordžije imala je brojne prilično bizarne izjave - od toga da je katastrofalni požari u Kaliforniji iz 2018. izazvao svemirski laser koji kontroliše korporativna kabala do poređenja pravila o nošenju maski u Kapitolu sa holokaustom - a njeno širenje dezinformacija o kovidu dovelo je do toga da je izbačena sa Tvitera.

Grin, koja je poznata po svojim rasističkim antisemitskim i antimuslimanskim komentarima i stavovima, sada je za desničarski kanal 1Amerika rekla da je Vašington "gulag".

"Ne samo da imamo DC zatvor koji je DC gulag, već sada imamo gaspačo policiju Nensi Pelosi koja špijunira članove Kongresa, špijunira zakonodavni posao koji radimo, špijunira naše osoblje i špijunira američke građane“, rekla je ona.

Grinova nije objasnila zašto je mislila da će Pelosi formirati policiju inspirisanu gaspačo supom, niti zašto bi onda vršila tako opsežan nadzor u srcu američke demokratije.

Kao što je i bilo za očekivati, njen gaf postao je viralan na društvenim mrežama.

"Gaspačo je hladna supa od paradajza. Gestapo je nacistička policija. Nijedna od ovih stvari nije u redu", napisao je na Tviteru politički novinar Džejk Šerman.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track