SRUŠIO SE AVION KOD OBALA SEVERNE KAROLINE Vlasti pronašle jedno telo, tragaju za još sedam: Nema naznaka da je neko preživeo
Foto: Profimedia

nesreća

SRUŠIO SE AVION KOD OBALA SEVERNE KAROLINE Vlasti pronašle jedno telo, tragaju za još sedam: Nema naznaka da je neko preživeo

Planeta -

Mali avion u kojem je bilo osam ljudi srušio se u okean kod obala Severne Karoline i ostavio za sobom više polja na kojima su posade tragale za nestalim putnicima, saopštila je obalska straža.

Jedno telo je do sada pronađeno i identifikovano, rekao je novinarima u ponedeljak popodne šerif okruga Karteret Asa Bak.

"Nemamo naznaka da je neko preživeo nesreću“, rekao je šerif.

Spasilačke službe i dalje tragaju za telom aviona, ali su identifikovala tri polja krhotina, koja su se kretala dalje od obale u Atlantski okean, rekao je Bak.

Kapetan američke obalske straže Matthev J. Baer rekao je novinarima da više plovila iz različitih agencija nastavlja potragu.

Većina članova porodica putnika u avionu živi u Karteretu, priobalnom okrugu sa skoro 70.000 ljudi, rekao je Bak.

Kontrolor letenja je izvestio da se letelica ponašala neobično na radaru, a zatim je nestala sa ekrana.

Pilatus PC-12/47 sa jednim motorom pao je u vodu otprilike 29 kilometara severoistočno od polja Majkl DŽej Smit u Bofortu, u Severnoj Karolini, u nedelju oko 14 časova po lokalnom vremenu, navela je Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA).

U preliminarnom obaveštenju o nesreći na sajtu FAA navodi se da je letelica pala u vodu pod nepoznatim okolnostima.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track