REKORDAN BROJ TERETNIH VOZOVA: Kineske luke mogu a se pohvale sve većim brojem teretnjaka koji dolaze i odlaze iz Evrope
Foto: Kineski radio internacional

trgovina

REKORDAN BROJ TERETNIH VOZOVA: Kineske luke mogu a se pohvale sve većim brojem teretnjaka koji dolaze i odlaze iz Evrope

Planeta -

Broj teretnih vozova koji putuju iz Evrope, preko luka Horgoš i Alašankou do severozapadne kineske autonomne oblasti Sinđang Ujgur dostigao je rekordno visok nivo ove godine, pokazuju statistički podaci.

Statistika je pokazala je da je od 10. februara Horgoš, kineska luka najbliža Centralnoj Aziji i Evropi kopnenim transportom, imala 784 teretnih vozova koji su krenuli za Evropu i Centralnu Aziju, što je na godišnjem nivou povećanje od 14,3 odsto. Iz luke Alašankou su u istom periodu krenula 684 teretna voza za Evropu i Centralnu Aziju, što je povećanje od 8,74 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

"Preuzeli smo inicijativu da primenimo različite mere carinjenja, dalje optimizujemo efikasnost upravljanja vozovima na osnovu situacije u luci i kontinuirano skraćujemo vreme vozova u luci“, rekao je Feng Iinpengiu carinski službenik iz luke Alašankou.

"Da bismo zadovoljili rastuću potražnju za transportom, unapredili smo železničku luku kako bismo poboljšali njen kapacitet za pretovar i istovar vozova, a nastavili smo da optimizujemo upravljanje prevozom usvajanjem rotacionih smena za radnike i 24-časovnog neprekidnog rada mašina. Prevozni kapacitet lučke stanice i efikasnost carinjenja vozova poboljšani su za više od 30 odsto“, rekao je Huang Janan, zvaničnik odeljenja za upravljanje operacijama železničke lučke stanice Horgoš.

Kurir.rs/Kineski radio internacional

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track