BELORUSIJA: Svi ruski vojnici i njihova oprema posle 20. februara neće ostati! Ni jedan vojnik, ni jedan tenk ili raketa
Foto: Youtube prtscr / RT

kraj manevara

BELORUSIJA: Svi ruski vojnici i njihova oprema posle 20. februara neće ostati! Ni jedan vojnik, ni jedan tenk ili raketa

Planeta -

Belorusija je obećala danas da će svi ruski vojnici rasporedjeni na njenoj teritoriji u okviru velikih vojnih vežbi napustiti zemlju posle planiranog završetka vežbe 20. februara.

"Ni jedan vojnik, ni jedan komad opreme neće ostati na teritoriji Belorusije posle održavanja manevara sa Rusijom", rekao je beloruski ministar spoljnih poslova Vladmiri Makej na konferenciji za novinare.

Rasporedjivanje ruskih snaga za te vojne vežbe doprinelo je jačanju strahovanja Zapada o skoroj ruskoj invaziji Ukrajine.

Rusija je objavila juče da će se deo ruskih vojnika vratiti u baze nakon što je vojna vežba ruske i beloruske vojske pod nazivom Zajednička hrabrost 2022, ušla u finalnu fazu.

Najava o početku povlačenja ruske vojske rasporedjene oko Ukrajine, oprezno su pozdravile zapadne zemlje ali naglasile da to mora još da se proveri.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja