KAO ŠTO VIDITE NE MOGU DA SE POMERIM: Kraljica Elizabeta prvi put priznala svoju slabost VIDEO
Foto: Profimedia /Gareth Everett/Huw Evans Agency

VELIKA BRITANIJA

KAO ŠTO VIDITE NE MOGU DA SE POMERIM: Kraljica Elizabeta prvi put priznala svoju slabost VIDEO

Planeta -

Kraljica Elizabeta II je priznala da se prvi put oseća slabo, ali je uspela da se nasmeši kada se vratila na posao u zamak Vindzor uprkos skandalima koji su zahvatili prinčeve Čarlsa i Endrua koji prete da zasene njenu godinu jubileja.

Njeno veličanstvo (95) naslonila se na štap dok je novom sekretaru odbrane, generalu-majoru Eldonu Milaru i njegovom prethodniku kontraadmiralu Džejmsu Maklaudu, govorila da ne može da se pomeri u njenoj kući u Berkširu.

Kraljica je stajala ukopana u mestu i naslonila se na svoj štap dok je pokazivala na svoju levu nogu ili stopalo - ali se osmehnula kada su joj dvojica muškaraca prišla i rukovala se sa njom.

Kako piše Dejli mejl, smatra se da se kraljica danas osećala malo ukočeno, umesto da se povredila ili da joj nije dobro.

Sastanak je označio njen prvi lični angažman od straha da ona neće dobiti koronu nakon što je stupila u kontakt sa svojim sinom princom Čarlsom dva dana pre nego što je bio pozitivan.

Bakingemska palata je nastavila da odbija da potvrdi da li je kraljica bila pozitivna ili negativna na korona virus, pozivajući se na medicinsku privatnost i rekavši prošle nedelje da ona ne pokazuje nikakve simptome.

Ali izgleda da je uspela da izbegne virus uprkos tome što je došla u kontakt sa svojim sinom, čija je supruga Kamila takođe bila pozitivna.

Takođe nije poznato da li je bila u samoizolaciji.

Pitanja o kraljičinom zdravstvenom stanju dolaze usred veoma naporne nedelje, kada je princ Endrju juče finalizovao rešavanje slučaja o seksualnim napadima za koja ga optužuju.

U međuvremenu, londonska gradska policija pokrenula je istragu o navodnom skandalu povezanom sa dobrotvornom organizacijom princa Čarlsa, Prinčevom fondacijom.

Policija je u saopštenju za javnost navela da istraga počinje nakon tvrdnji da su ''dati finansijski iznosi izdvojeni da se osiguraju počasti i državljanstvo saudijskog državljanina''.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track