AMERI UVODE SANKCIJE RUSIJI I ŠALJU VOJSKU NA BALTIK: Bajden posle obraćanja o krizi u Ukrajini opet iskulirao novinare! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

strategija

AMERI UVODE SANKCIJE RUSIJI I ŠALJU VOJSKU NA BALTIK: Bajden posle obraćanja o krizi u Ukrajini opet iskulirao novinare! VIDEO

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden dao je svoje viđenje situacije u Ukrajini i najavio uvođenje sankcija Rusiji.

"Ruski predsednik je sinoć faktički najavio da će odseći deo Ukrajine. Slušajući njegov govor, jasno je da se Putin sprema na argumente da ode još dalje. Ovo je početak njegove invazije na Ukrajinu", rekao je Bajden. rekao.

„Počećemo da uvodimo sankcije koje idu mnogo dalje od onoga što smo uveli 2014. godine“, rekao je Bajden. Šta, zaboga, Putin misli da mu daje pravo da prizna nove takozvane države koje se nalaze na teritoriji susedne zemlje? Ovo je kršenje međunarodnog prava“, rekao je Bajden.

"SAD i NATO saveznici braniće svaki pedalj teritorije članice NATO-a. Ukrajina je i dalje okružena sa više od 150.000 ruskih vojnika", rekao je on i dodao: "Rusija povećava snabdevanje krvlju. Šta će njihova krv ako ne planirati invaziju?"

„Odbrana slobode imaće svoju cenu, kako za Ameriku, tako i za druge. Ali postaraćemo se da cena sankcija ide na Rusiju, a ne na druge zemlje“, rekao je Bajden.

Takođe u svom govoru, Bajden je rekao da će poslati još vojnika SAD u baltičke države kao „čisto odbrambena” mera za jačanje odbrane NATO-a u toj oblasti.

Kurir.rs/Index.hr

Bonus video:

00:40

RUSKA VOJSKA ULAZI U DONJECK I LUGANSK Putin izdao naredbu da se obezbedi mir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja