KIJEV PADA NAJVIŠE ZA 96 SATI, POSLE TOGA JE SVE GOTOVO: Jeziva procena američkih zvaničnika! Rusija ima 2 strateška cilja!
Foto: Profimedia, Shutterstock

ukrajinska kriza

KIJEV PADA NAJVIŠE ZA 96 SATI, POSLE TOGA JE SVE GOTOVO: Jeziva procena američkih zvaničnika! Rusija ima 2 strateška cilja!

Planeta -

Tri američka zvaničnika izjavila su za Njuzvik da očekuju da će ukrajinski glavni grad Kijev pasti u ruke ruskih snaga u roku od najviše 96 sati i da će otpor zemlje biti efektivno neutralisan ubrzo nakon toga.

Zvaničnici, govoreći pod uslovom anonimnosti, rekli su da će fokus Moskve biti da opkoli ukrajinske snage. Očekuje se da će Kijev biti okupiran u roku od 96 sati, a nakon toga ukrajinsko rukovodstvo za oko nedelju dana.

„Vojska će možda trajati još nekoliko dana, ali ni ona nema mnogo šanse“, rekao je jedan zvaničnik i dodao da će Rusija uskoro preći na sveobuhvatnije kopnene operacije. Izvor blizak vladi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je takođe tražio da ostane anoniman, složio se sa procenom SAD da bi Kijev mogao da bude opkoljen u roku od 96 sati.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika, rekao je:

„Kancelarija predsednika Ukrajine smatra da Ruska Federacija ima dva taktička cilja – da zauzme teritoriju i napadne legitimno političko rukovodstvo Ukrajine da širi haos i instalira marionetsku vladu za potpisivanje mirovnog sporazuma o bilateralnim odnosima sa Rusijom.

Neprijatelj pokušava da destabilizuje situaciju u velikim gradovima, posebno u Harkovu i Kijevu. Postoji mogućnost da ruske oružane snage zauzmu vladine odaje“.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track