AMBASADA UKRAJINE U SRBIJI SAOPŠTAVA: Veliki broj civilnih žrtava tokom ruske agresije!
Foto: Profimedia, AP, EPA

rat u ukrajini

AMBASADA UKRAJINE U SRBIJI SAOPŠTAVA: Veliki broj civilnih žrtava tokom ruske agresije!

Planeta -

Ambasada Ukrajine u Republici Srbiji ukazuje na brojne slučajevi namernih napada ruske vojske na ukrajinske civile u različitim gradovima Ukrajine.

Danas u jutarnjim satovima u Kijevu ruski tenk je pregazio auto. Vozač, stariji gospodin, je čudom preživeo pa su ga malo kasnije sa jedva izvukli obični ljudi.

Izvor: Komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine

U gradu Ohtirka Sumske oblasti danas je bilo nekoliko serija pucanja pa je bilo pogođeno stambeno naselje, skloništa od bombi, vrtić. Jedno dete je poginulo, još jedno je u teškom stanju, ukupan broj ranjenih još nije utvrđen.

Izvor: Ministarstvo odbrane Ukrajine

Ministar zdravlja Ukrajine Viktor Ljaško je danas na brifingu rekao kako okupatori pucaju po sanitetskim vozilima u Ukrajini. Tako se brigada hitne pomoći u Zaporožskoj oblasti našla pod neprijateljskom vatrom. Na sreću, nije bilo žrtava. Pucane su i ekipe hitne medicinske pomoći na severu Kijevske oblasti. Lekari nisu povređeni. Ali u Marijanovci (Kijevska oblast) ima povređenih pacijenata koji zbog granatiranja ne mogu da dobiju medicinsku negu. Pored toga, vatra je korišćena na teritoriju psihijatrijske bolnice u Černjigovu.

Na ulicama nekih gradova Ukrajine su se zaglavili ruski projektili.

Izvor: Komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track