RUSI U KIJEVU, BAJDEN U DELAVERU: Američki portal kritkuje odluku predsednika SAD da otputuje svojoj kući!
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

očekivano

RUSI U KIJEVU, BAJDEN U DELAVERU: Američki portal kritkuje odluku predsednika SAD da otputuje svojoj kući!

Planeta -

Predsednik Džo Bajden napustio je Belu kuću u petak da bi se vratio kući u Delaver, uprkos sve nasilnijem napadu Rusije na Ukrajinu.

Predsednik rizikuje da tokom njegovog odsustva iz Bele kuće glavni grad Ukrajine Kijev padne u ruke Rusa.

Sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki rekla je da je Bajden otišao u Delaver jer je želeo da prisustvuje sahrani majke predsednikove snahe, Hali Bajden, udovice njegovog sina Beau Baudena. Planira da ostane kod kuće do kraja vikenda.

Obaveštajni zvaničnici Sjedinjenih Država upozorili su u petak da bi Kijev mogao pasti u narednih nekoliko dana. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je da će ostati u gradu i nastaviti da pruža otpor Rusima.

„Svi smo ovde. Naša vojska je ovde. Građani u društvu su ovde. Svi mi ovde branimo našu nezavisnost, našu zemlju, i tako će i ostati“, rekao je on u video snimku koji je snimio i objavio na internetu.

Bajden često uživa da provodi vreme van Bele kuće, čak i tokom ozbiljnih svetskih događaja.

U avgustu, Bajden je imao devet letova helikopterom Marine One do svoje kuće u Delaveru i predsedničkog povlačenja u Kemp Dejvidu za samo 18 dana, pošto je Avganistan pao u ruke Talibana.

„Svaki put kada mi se ukaže prilika, idem kući u Delaver“, rekao je Bajden publici u Ohaju prošle nedelje. „Misliš da se šalim? Nisam."

Kurir.rs/Breitbart

Bonus video:

00:51

Rusija opustošila delove Ukrajine: Helikopteri bombardovali magacine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja