"ODJ**ITE U RUSIJU!" Ukrajinska firma za održavanje puteva poslala ovakvu poruku ruskoj vojsci
Foto: Printscreen/FB

poruka

"ODJ**ITE U RUSIJU!" Ukrajinska firma za održavanje puteva poslala ovakvu poruku ruskoj vojsci

Planeta -

Ukrajinska firma zadužena za održavanje puteva rekla je da uklanja sve saobraćajne znakove koji bi mogli da koriste ruskim snagama da se snađu širom zemlje.

"Neprijatelj ima slabe komunikacije i ne može da se snalaze na terenu", napisala je firma Ukravtodor na Fejsbuku. "Pomozite im da stignu direktno u pakao", napisali su.

Objavili su uređenu fotografiju standardnog znaka sa smerovima prema obližnjim gradovima, umesto kojih su sada poruke koje u prevodu glase: "Odj**ite", "Odj**ite opet" i "Odj**ite nazad u Rusiju".

Rusija je u četvrtak napala Ukrajinu i borbe besne već četvrti dan u toj zemlji. Tokom noći Rusi su ušli u Harkov, a pokušavaju da osvoje i Kijev.

Poruka Rusima podsetila je mnoge na priču o ukrajinskim vojnicima sa Zmijskog ostrva koji su poručili "je***e se" Rusima pre nego su ih ovi navodno ubili.

Sada se pojavila vest, da su vojnici sa Zmijskog ostrva zapravo živi.

Naime, u petak je objavljeno kako je Ukrajina odala počast 13 vojnika za koje je rekla da su ubijeni dok je branila Zmijskog ostrvo od ruskih napada. Ali nove informacije sugerišu da je jedinica možda još uvek živa, navodi se u jučerašnjoj objavi ukrajinske državne granične službe na Fejsbuku, prenosi BBC.

"SBGSU i oružane snage, kao i cela Ukrajina, dobili su nadu da su svi branioci sa Zmijskog ostrva živi", navodi se u obaveštenju.

Vladina agencija kaže da radi na identifikaciji vojnika na osnovu informacija o njihovoj mogućoj trenutnoj lokaciji.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track