09:29

STRUČNJAK NAJAVLJUJE HAOS U RUSIJI: Doći će do velikih promena unutar zemlje EVO ŠTA OČEKUJE RUSKI NAROD

ekskluzivno

STRUČNJAK NAJAVLJUJE HAOS U RUSIJI: Doći će do velikih promena unutar zemlje EVO ŠTA OČEKUJE RUSKI NAROD

Planeta -

Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu naveo je da smatra da će unutar same Rusije doći do redefinisanja odnosa.

- Situacija je katastrofalna. Hrabri Ukrajinci koji potpadaju pod mobilizaciju ostaju na kućnom pragu, a niko nije očekivao da Ukrajinci ovoliko izdrže, tako da je ovo lekcija za celu Evropu - kaže Darko Obradović.

Darko Obradovi'
foto: Kurir televizija

Putin je podigao na najviši mogući nivo borbenu gotovost, što znači da će raketonosci biti obskrbljeni nuklearnim bojevim glavama navodi Obradović.

- Onaj pogled Sergeja Šojguja znači da još uvek ima normalnih ljudi u Rusiji. Jasno je da nešto nije kako treba u Rusiji, a obaveza svakog pojednica koji je zadužen za nuklearni potencijal je ta da, ako onaj ko vodi zemlju, srlja u neke nepredvidive okolnosti, da ga spreče u tome. Ja se nadam se neće dozvoliti to da se dođe do nuklearne katastrofe. zbog čega? Zbog jednog namernog rata? - pita se Obradović i dodaje:

- Ova operacija je oročena da deset dana, ima analitičara koji kažu da je ruska vojska u popriličnom rasulu u određenim delovima fronta, jednostavno se već javno šuška. Jedan ekonomski strateg je rekao da Rusija od ovih sankcija ima već 300 milijardi štete. Ono što je glavna stvar, mi ne znamo šta se tačno dešava. Linija fronta se pomera - ističe Obradović.

Obradović je naveo i da je zabranjeno Srbima da učestvuju u sukobima sa bilo koje strane.

Darko Obradovi'
foto: Kurir televizija

- Što se tiče srpskih državljana, krivično je delo učestovoati u oružanim sukobima van teritorije države, a zaprećena kazna je i do osam godina zatvora. Nikome ne treba da pada na pamet da ne treba da se odaziva u bilo koje sukobe - ističe Obradović.

Darko Obradović je istakao da je izvesnije da će doći do promena unutar Rusije.

- Jako je teško prognozirati šta će biti na pregovorima. Zelenski lično ne treba da ide u Belorusiju, jer može biti likvidiran, mislim da treba da se nađu poput u nekoj zemlji poput Poljske. Mislim da je izvesnije da dođe do nekih promena unutar Rusije, evo ekskluzivno za vas, kažem, doći će do redefinisanja odnosa unutar Rusije. Vi ste čuli oligarhe da su rekli da će biti otpušteno oko 100.000 ljudi, oni se sada nalaze u nekoj pećini pod Uralom, da ne bi pobegli iz Rusije, stvari ne idu tako dobro u Ukrajini - zaključuje Darko Obradović iz Centra za stratešku analitiku.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track