UKRAJINCI KEŠOM KUPUJU POBEDU: Kijev nudi nagradu svakom ruskom vojniku koji se preda! Sve finansira strana IT industrija!
Foto: AP/Vadim Ghirda, Profimedia

inovativno

UKRAJINCI KEŠOM KUPUJU POBEDU: Kijev nudi nagradu svakom ruskom vojniku koji se preda! Sve finansira strana IT industrija!

Planeta -

Ukrajina je ponudila novac ruskim vojnicima i obećala im imunitet od kazne ako se predaju, javila je u utorak agencija dpa.

„Odlučite. Izađite bez oružja, sa belom zastavom“, objavio je ministar odbrane Aleksij Resnikov na Fejsbuku u ponedeljak uveče.

Svakom vojniku se nudi iznos koji odgovara više od 40.000 evra. Kampanju je navodno finansirala međunarodna IT industrija.

"Svako ko odbije da bude okupator doneće mir. Neće biti milosti za one koji izaberu put okupatora!", poručio je ministar.

Da li će Rusi koji se predaju zaista dobiti taj novac, ne može se proveriti.

Prema ukrajinskim izvorima, do sada je zarobljeno najmanje 200 ruskih vojnika.

Tokom ispitivanja, mnogi su rekli da veruju da učestvuju u vojnom manevru, ali su ih zapravo poslali da se bore u Ukrajini.

Kurir.rs/24 sata.hr

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track