ŠTA SE DEŠAVA SA DRUGOM RUNDOM PREGOVORA RUSIJE I UKRAJINE? Ruski mediji kažu da su odloženi, Ukrajinci: Potrebna značajna agenda
Foto: Profimedia

rat u ukrajini

ŠTA SE DEŠAVA SA DRUGOM RUNDOM PREGOVORA RUSIJE I UKRAJINE? Ruski mediji kažu da su odloženi, Ukrajinci: Potrebna značajna agenda

Planeta -

Druga runda pregovora Rusije i Ukrajine koja je danas trebalo da se održi u Belorusiji, u njenoj zapadnoj oblasti Bjalovješke šume, po svemu sudeći je odložena.

Ruski Interfaks i Sputnjik preneli su danas da su ranije zakazani pregovori ruske i ukrajinske delegacije u Belorusiji odloženi iz "logističkih" razloga.

Do navodnog odlaganja pregovora usledilo je nakon izveštaja da ukrajinska delegacija kasni na mesto susreta.

Ruski mediji su naglasili da pregovori nisu otkazani već samo odloženi.

Kao datume druge runde pregovora, Interfaks je preneo, pozivajući se na neimenovani izvor, petak, dok je Sputnik naveo, isto tako se pozivajući na neimenovani diplomatski izvor, da bi pregovori mogli da se nastave kasnije danas ili kasnije.

U međuvremenu, savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak rekao je novinskoj agenciji Rojters da je u toku razgovor o održavanju dodatnih razgovora sa Rusijom i da je potrebna "značajna agenda“.

Upitan o datumu za drugu rundu Podoljak je rekao: Za sada je u raspravi. Potreban je sadržajan dnevni red.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

Ruske i ukrajinske vojske ukrstile snage na ulicama Marioupolja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track