GRADONAČELNIK HERSONA PRIZNAO DA JE GRAD PAO Otkrio detalje razgovora sa Rusima
Foto: EPA/OLEG PETRASYUK

saopštenje igora kolikajeva

GRADONAČELNIK HERSONA PRIZNAO DA JE GRAD PAO Otkrio detalje razgovora sa Rusima

Planeta -

Ruski vojnici su u Hersonu i silom su ušli u zgradu gradske uprave, rekao je gradonačelnik tog grada.

U objavi na Fejsbuku, napisanoj u sredu oko 22 sata, gradonačelnik Hersona Igor Kolikajev rekao je: "U gradsku upravu danas su ušli naoružani gosti. Moj tim i ja smo miroljubivi ljudi, nismo imali oružje niti je bilo agresije s naše strane. U gradu nemamo ukrajinske oružane snage, samo civile i ljude koji žele ovde da žive!"

Snimci sa nadzornih kamera juče su potvrdili da se ruska oklopna vozila nalaze u gradu, ali nije bilo sasvim jasno da li Rusi kontrolišu čitav grad, jer su ukrajinske vlasti demantovale da je grad pod kontrolom ruskih snaga, kao i da borbe još traju.

Kolikajev je rekao da je pregovarao sa invazionim trupama.

-Nisam im ništa obećavao. Jednostavno nemam što da obećam. Zanima me samo normalan život našeg grada! Samo sam tražio da ne pucaju u ljude, rekao je.

Proglašen je policijski čas od 20 do 6 sati, a u grad smeju da uđu vozila koja dovoze hranu, lekove i druge potrepštine. Gradonačelnik je rekao da će se uskoro pokrenuti javni prevoz.

Građane je upozorio da se ne sukobljavaju sa vojskom.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track