GAF UKRAJINSKOG MEDIJA: Portal Dijalog prikazao oštećeni američki bojni brod u San Dijegu kao ruski u Odesi!
Foto: Nelvin C. Cepeda / Newscom / Profimedia

očekivano

GAF UKRAJINSKOG MEDIJA: Portal Dijalog prikazao oštećeni američki bojni brod u San Dijegu kao ruski u Odesi!

Planeta -

Od početka krize u Ukrajini internet su preplavile lažne vesti koje treba da ubede javnost da je strana koja ih pušta u pravu.

Najnovija dolazi sa ukrajinskog portala Dijalog koji je ilustraciju američkog bojnog broda u San Dijegu iz 2020. godine iskoristio da potvrdii priču o zapaljenom ruskom bojnom brodu u Odesi pre nekoliko dana.

Kako prenosi portal postoje informacije o uništenom ruskom brodu koji se nalazi u Crnom moru u neposrednoj blizini Odese. Na objavljenim snimcima vidi se brod koji gori – korisnici tvrde da brod pripada ruskoj vojsci i da je zadobio borbenu štetu.

Bivši generalni tužilac Jurij Lučenko je na svojoj Fejsbuk stranici rekao da su Oružane snage Ukrajine uspele da unište veliki desantni brod sa posadom do 600 ljudi.

U stvari radi se o američkm bojnom brodu USS Bonhom Ričard koji je pretrpeo štetu od požara 2020. godine.

USS Bonhom Ričard
foto: Screenshot CNN

Priču sa CNN pročitajte ovde.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track