AMERIČKA PROFESORKA GOVORILA POZITIVNO O PUTINU: Đacima predlagala da se informišu iz više izvora! Odmah je suspendovana!
Foto: Profimedia

cenzura

AMERIČKA PROFESORKA GOVORILA POZITIVNO O PUTINU: Đacima predlagala da se informišu iz više izvora! Odmah je suspendovana!

Planeta -

Nastavnica na zameni iz Virdžinije suspendovana je nakon što je izrazila odobravanje odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da izvrši invaziju na Ukrajinu i pozvala učenike da čitaju ruske propagandne medije.

Državna škola u ​​Arlingtonu suspendovala je Džoanu Stenton (65), koji je dao komentare na času španskog u srednjoj školi u petak, objavio je Vašington post.

Stenton je rekao da je ponudio suprotan stav i rekao studentima da čitaju što je moguće više izvora vesti, uključujući vesti Sputnjik, koje su FBI, CIA i Agencija za nacionalnu bezbednost proglasile „državnom propagandnom mašinom“.

„Izjava za koju mislim da me je privukla bila je da sam rekla: ’Ja lično podržavam Putinovu logiku‘, a pod tim sam mislio da je doneo racionalnu odluku iz svoje percepcije“, rekao je Stenton.

Portparol škole je odbio da razgovara o Stentonovim komentarima ili statusu zaposlenja. U mejlu školskom odboru, roditelji su rekli da Stentonovi komentari, izražavajući podršku Rusiji i pitajući se da li neko „mrzi Rusiju“, predstavljaju „zastupanje političkih pozicija i rusku propagandu“. ”

Zvaničnici su obavestili Stantonovu da je suspendovna zbog „navoda o komentarima datim učenicima tokom nastavnih časova u vezi sa osetljivim svetskim događajima sa Rusijom i Ukrajinom“. Stantonova je rekao da ne planira da podnese peticiju za vraćanje na posao.

Stanton, u čijem rezimeu su navedene uloge istraživača američkog Enterprise instituta i „nezavisnog novinara“, rekao je da piše za medije kao što je Pravda

Kurir.rs/NBC News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track